Mies nimitteli virkamiehiä sukuelimiksi ja Miami Vice -sheriffeiksi – sai sakot

Virkamiesten toiminnasta suivaantunut eteläsavolainen mies lähetti Etelä-Savon alkoholitarkastajaa ja alkoholiasioiden ylitarkastajaa loukkaavia viestejä laajalle virkamiesjoukolle kesällä 2010.

Suomen jokaiselle aluehallintovirastolle lähettämissään viesteissä entinen yrittäjä vihjaili tarkastajien mielenvikaisuudella ja kyseenalaisti heidän ammattitaitonsa. Mies rinnasti toisen heistä miehen sukupuolielimeen ja nimitteli molempia Miami Vice -tyylisiksi sheriffeiksi. Osa viesteistä oli kirjoitettu niin, että lähes joka toinen sana oli kirosana tai muuten alatyylinen.

Mies myönsi lähettäneensä viestit. Hän kertoi provosoituneensa erityisesti hänen yritykseensä tehdystä tarkastuksesta, josta hän ei juuri silloin ollut kovin innostanut. Omasta mielestään hänen ei ollut tarkoitus loukata virkamiehiä, vaan nostaa "kissa pöydälle". Mies sanoi lähettäneensä viestit vain yhdelle aluehallintovirastolle ja kahdelle johtajalle.

Oikeuden mielestä arvostelun tapa oli suhteeton ja viestit levisivät laajan piirin tiedoksi. Mies tuomittiin sakkoihin kunnianloukkauksesta. Hänen maksettavakseen tuli 25 päiväsakkoa, eli yhteensä 150 euroa. Hän joutuu maksamaan molemmille 600 euroa korvauksia kärsimyksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.