Mies pakeni poliiseja kymmeniä kilometrejä päätiellä – takaa-ajon vauhti 50 km/h

Kuopiolainen mies ajoi poliiseja karkuun jopa 35 kilometrin matkan Suonenjoen seudulla sunnuntaina aamuyöllä.

Mies pysähtyi vasta, kun poliisi uhkasi pysäyttää hänet piikkimatolla. Poliisi epäilee kuljettajan olleen hyvin päihtynyt, mutta mies ei suostunut puhaltamaan alkometriin ja kieltäytyi myös tarkkuusalkometristä.

Takaa-ajo alkoi aamuyöllä kello 2:n jälkeen, kun poliisipartio huomasi valtatie 9:llä henkilöauton ja kuljettajan, joka oli jäänyt aiemminkin kiinni rattijuopumuksesta.

Poliisipartio lähti auton perään ja näytti sille punaista pysäytysvaloa. Kuljettaja hiljensi vauhtiaan, mutta ei pysähtynyt.

Hän jatkoi ajamista 50–80 kilometrin tuntinopeudella Karttulantielle ja edelleen Siniselle tielle asti.

Matkan aikana autoa pysäyttämään hälytettiin myös kolme muuta poliisipartiota. Yksi niistä yritti auton etupuolella hidastaa ja saada takaa-ajetun pysähtymään, mutta kuljettaja ohitti poliisiauton risteysalueella keltaisen sulkuviivan kohdalla.

Yksi poliisipartio asetti auton eteen piikkimaton Sinisen tien risteyksessä. Mies ajoi paikalle ja pysäytti autonsa ennen piikkimattoa.

Kuljettajaksi osoittautui kuopiolainen 54-vuotias mies, joka oli jäänyt kiinni törkeästä rattijuopumuksesta viimeksi reilu viikko sitten.

Mies ei ollut poliisien kanssa yhteistyöhaluinen, vaan hän kieltäytyi puhaltamasta seulonta-alkometriin. Mies myös ilmoitti, ettei hän tule puhaltamaan myöskään tarkkuusalkometriin poliisiasemalla.

Poliisin yleisjohtaja määräsi miehen vietäväksi sairaalaan verikokeeseen, jolla miehen veren mahdollinen alkoholipitoisuus selvitetään.

Lisäksi yleisjohtaja määräsi miehen auton takavarikoitavaksi rikosten jatkamisvaaran vuoksi.

Poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennerikkomuksesta pysähtymismerkin noudattamatta jättämisen vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi miestä pakeni kolaripaikalta - toinen kökki Prisman pihalla, toinen tien toisella puolen

Ajokiellossa jo ollut mies ajoi jalankulkijan yli suojatiellä – oikeus katsoi ehdollisen riittävän

Takaa-ajoja joka viikko - usein nuori mies humalassa

Rattijuoppojen autojen takavarikointia tehostetaan - kansanedustajien aloite puri