Mies poltti naisen rivitaloasunnon

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi keiteleläisen 36-vuotiaan miehen vankeuteen tuhotyöstä ja seitsemästä muusta rikoksesta.

Mies sai vuoden ja 10 kuukautta ehdotonta vankeutta ja pysyy vangittuna Kuopion vankilassa. Käräjäoikeus antoi tuomionsa nyt kansliatuomiona.

Mies sytytti tahallaan tuleen tuntemansa naisen asuinhuoneiston Keiteleellä viime huhtikuussa. Nainen ei ollut paikalla, vaan mies oli viettänyt aikaa asunnossa yksin. Hän valeli sängyn jollain etanolipitoisella aineella ja sytytti tuleen.

Osmontien rivitaloasunto paloi pahoin ja mukana tuhoutui naisen irtain omaisuus. Palo levisi myös naapurihuoneistoon, kunnes talon asukkaat huomasivat palon ja palokunta sai pysäytettyä palon etenemisen.

Sytyttämishetkellä kahdeksan huoneiston talossa oli seitsemän asukasta paikalla. Kukaan heistä ei loukkaantunut.

Syyttäjä vaati sytyttäjälle tuntuvaa vankeustuomiota törkeästä tuhotyöstä, mutta oikeuden mielestä teko ei ollut törkeä, sillä sytytetyn asunnon lähimmät naapurit eivät olleet kotona ja vaarassa, vaan kotona oltiin vain rivitalon huoltotilan toisella puolella olevassa rakennuksen päädyssä.

Mies sai tuomion myös laittomasta uhkauksesta lähetettyään naiselle tekstiviestin, jossa uhkasi tappaa tämän.

Tunkeutui naisen seuraavaankin asuntoon

Viime syyskuussa mies vielä myös heitti polkupyörän ikkunasta läpi keittiöön Kuopion Linnanpellolla sijaitsevaan huoneistoon, jonne nainen oli muuttanut.

Pari päivää myöhemmin mies rikkoi naisen asunnon ikkunan lapiolla ja tunkeutui asuntoon sisälle.

Lisäksi lokakuussa mies ampui kaverinsa haulikolla ikkunat rikki mieheltä, jonka kanssa hänellä oli riitaa Keiteleellä jo vuosia.

Oikeus määräsi miehen maksamaan erilaisia korvauksia yhteensä lähes 40?000 eurolla. Niistä 34?00 euroa hänen on korvattava vakuutusyhtiölle poltetusta asunnosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.