Mies tunkeutui ihmisten koteihin asukkaiden ollessa nukkumassa

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi torstaina Iisalmessa poliisin esityksestä haapajärvisen vuonna 1980 syntyneen miehen epäiltynä useista eri omaisuusrikoksista. Näistä suurinta osaa poliisi tutkii törkeinä varkauksina tai niiden yrityksinä.  Epäiltyjä tekoja on noin 30.

Poliisi otti epäillyn miehen verekseltään kiinni Pihtiputaalla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Epäilty oli tunkeutunut rivitalohuoneistoon, josta hän pakeni poliisin tullessa paikalle. Poliisi tavoitti epäillyn halkovarastoon piiloutuneena lyhyen takaa-ajon jälkeen.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosina 2014–2016 Savon, Pohjanmaan sekä Keski-Suomen alueilla, ja ne ovat kohdistuneet iäkkäiden ihmisten asuntoihin. Teot ovat tapahtuneet pääsääntöisesti yöaikaan asukkaan ollessa usein nukkumassa. Asunnoista on varastettu usein lompakko pankkikortteineen. Pankkikortilla on sittemmin nostettu tai yritetty nostaa rahaa. Myös muuta omaisuutta on kadonnut, esimerkiksi koruja.

Vuoden 2014 osalta poliisi on tehnyt esitutkinnan, ja jutut ovat siirtyneet syyttäjän syyteharkintaan. Epäilty on ollut kiinniotettuna aiemmille jutuille.

Vuosien 2015 ja 2016 osalta esitutkinta on vielä kesken. Juttujen tutkinnasta ovat vastanneet Itä-Suomen ja Oulun poliisilaitosten tutkijat yhteistyössä Sisä-Suomen poliisin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.