Mies tunkeutui puukon kanssa nukkuvan perheen kotiin

Kuopiolainen 23-vuotias mies onnistui säikäyttämään kaksi perhettä pahoin murtautuessaan kahteen asuttuun omakotitaloon keskellä yötä, kun asukkaat olivat nukkumassa.

Toinen teoista sattui Kuopion Särkiniemessä ja toinen Jynkässä.

Ensimmäisellä kerralla viime heinäkuussa mies rikkoi kirveellä talon takaoven vieressä olleen tuuletusikkunan suojaverkon. Siitä aiheutui niin paljon ääntä, että nukkumassa olleet asukkaat heräsivät ja hälyttivät paikalle apua.

Mies jäi kiinni ja poliisit löysivät hänen hallustaan puukon.

Toinen tapauksista sattui viime joulukuussa. Silloinkin asukkaat heräsivät ja hälyttivät apua. Poliisit löysivät miehen hallusta kääntöveitsen ja kaasusumuttimen.

Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi molemmat teot törkeän varkauden yrityksiksi ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidoiksi.

Oikeus tuomitsi miehen maanantaina kerralla kaikkiaan 20 eri rikoksesta yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Mies oli yrittänyt myös murtautua apteekkiin ja erääseen autoon. Lisäksi hänet tuomittiin muun muassa seitsemän polkupyörän varkaudesta tai näpistyksestä eri taloyhtiöstä Kuopiossa. Arvokkaimmat varastetut pyörät olivat hankintahinnaltaan jopa 3 500–3 700 euroa.

Kun poliisi otti miehen kiinni eri rikosten jälkeen, häneltä löytyi pieniä määriä huumeita. Rikoskierteen syynä olikin ilmeisesti päihteiden käytön rahoittaminen. Sama mies tuomittiin vastikään myös erikoisista kemikaalivarkauksista Kuopiossa.

Mies varasti vaarallisia kemikaaleja kuopiolaiskoulusta