Mies tuomittiin 64 seksuaalirikoksesta - uhreina kymmeniä lapsia

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Petri Joonas Ylösen, 32, jopa 64 seksuaalirikoksesta, kun mukaan lasketaan myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien levittämiset.

Oikeus tuomitsi Joonas Ylösen 9,5 vuodeksi vankeuteen.

Oikeuden mukaan hänen uhreinaan oli kymmeniä lapsia kahdeksan vuoden aikana 2007-2015. Uhrit olivat pääosin 12-15-vuotiaita ja olivat eri puolilta Suomea.

Ylönen tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 29:stä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kuudesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisrikoksesta ja 25:stä lasta esittävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta.

Ylöstä syytettiin 66 rikoksesta, mutta kaksi syytettä hylättiin.

Mies on ollut vangittuna keväästä 2015 saakka. Oikeus määräsi hänet pidettäväksi vangittuna edelleen.

Ylösen on lisäksi maksettava uhreilleen korvauksia yhteensä 98 400 euroa.

Loi luottamussuhteen netissä

Asiassa oli kyse miehestä, joka lähestyi netin eri keskustelupalstoilla alaikäisiä, alle 16-vuotiaita tyttöjä.

Ylönen aloitti lasten kanssa keskustelun tavanomaisista lapsen elämään liittyvistä aiheista, mutta siirtyi sen jälkeen seksuaalisiin asioihin.

Oikeuden mukaan Ylönen esiintyi yleensä ikäistään huomattavasta nuorempana poikana.

Kun Ylönen sai tytöt luottamaan itseensä tai jopa ihastumaan, sitä hyväksi käyttäen hän sai tytöt näyttämään intiimejä ruumiinosiaan hänelle ja tekemään erilaisia seksuaalisia tekoja tietokonekameran edessä.

Tutkinnassa selvisi, että Ylönen tallensi keskustelut ja tyttöjen toimet. Ne olivat hänellä säilössä aina helmikuuhun 2015, kunnes tekosarja paljastui ja poliisi takavarikoi aineiston.

Ylönen myös tapasi netin ulkopuolella, reaalimaailmassa kuusi tyttöä ja oli heidän kanssaan sukupuoliyhteydessä useita kertoja.

Ylönen tapasi tyttöjä esimerkiksi hotelleissa ja ulkona eri puolilla, esimerkiksi Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla.

Sukupuoliyhteyksissä hän käytti lapsiin myös eri välineitä kuten myös käsirautoja, piiskoja ja muita esineitä.

Oikeuden mukaan rikossarjassa oli kaikkiaan 28 uhria, jotka tunnistettiin niin, että oikeus määräsi Ylösen maksamaan heille korvauksia.

Oikeus määräsi prosessin aikana Ylösen mielentilatutkimukseen, joka tehtiin viime kesänä. Tutkimuksen mukaan Ylönen oli syyntakeinen

Käräjäoikeus käsitteli asian vahvennetulla kokoonpanolla, jossa oli kahden lautamiehen lisäksi kaksi tuomaria. Tuomio oli yksimielinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hovioikeus: Miehelle pitkä vankeustuomio lapsiin kohdistuneista rikoksista