Mies tuomittiin 64 seksuaalirikoksesta - uhreina kymmeniä lapsia

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Petri Joonas Ylösen, 32, jopa 64 seksuaalirikoksesta, kun mukaan lasketaan myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien levittämiset.

Oikeus tuomitsi Joonas Ylösen 9,5 vuodeksi vankeuteen.

Oikeuden mukaan hänen uhreinaan oli kymmeniä lapsia kahdeksan vuoden aikana 2007-2015. Uhrit olivat pääosin 12-15-vuotiaita ja olivat eri puolilta Suomea.

Ylönen tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 29:stä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kuudesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisrikoksesta ja 25:stä lasta esittävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta.

Ylöstä syytettiin 66 rikoksesta, mutta kaksi syytettä hylättiin.

Mies on ollut vangittuna keväästä 2015 saakka. Oikeus määräsi hänet pidettäväksi vangittuna edelleen.

Ylösen on lisäksi maksettava uhreilleen korvauksia yhteensä 98 400 euroa.

Loi luottamussuhteen netissä

Asiassa oli kyse miehestä, joka lähestyi netin eri keskustelupalstoilla alaikäisiä, alle 16-vuotiaita tyttöjä.

Ylönen aloitti lasten kanssa keskustelun tavanomaisista lapsen elämään liittyvistä aiheista, mutta siirtyi sen jälkeen seksuaalisiin asioihin.

Oikeuden mukaan Ylönen esiintyi yleensä ikäistään huomattavasta nuorempana poikana.

Kun Ylönen sai tytöt luottamaan itseensä tai jopa ihastumaan, sitä hyväksi käyttäen hän sai tytöt näyttämään intiimejä ruumiinosiaan hänelle ja tekemään erilaisia seksuaalisia tekoja tietokonekameran edessä.

Tutkinnassa selvisi, että Ylönen tallensi keskustelut ja tyttöjen toimet. Ne olivat hänellä säilössä aina helmikuuhun 2015, kunnes tekosarja paljastui ja poliisi takavarikoi aineiston.

Ylönen myös tapasi netin ulkopuolella, reaalimaailmassa kuusi tyttöä ja oli heidän kanssaan sukupuoliyhteydessä useita kertoja.

Ylönen tapasi tyttöjä esimerkiksi hotelleissa ja ulkona eri puolilla, esimerkiksi Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla.

Sukupuoliyhteyksissä hän käytti lapsiin myös eri välineitä kuten myös käsirautoja, piiskoja ja muita esineitä.

Oikeuden mukaan rikossarjassa oli kaikkiaan 28 uhria, jotka tunnistettiin niin, että oikeus määräsi Ylösen maksamaan heille korvauksia.

Oikeus määräsi prosessin aikana Ylösen mielentilatutkimukseen, joka tehtiin viime kesänä. Tutkimuksen mukaan Ylönen oli syyntakeinen

Käräjäoikeus käsitteli asian vahvennetulla kokoonpanolla, jossa oli kahden lautamiehen lisäksi kaksi tuomaria. Tuomio oli yksimielinen.

Hovioikeus: Miehelle pitkä vankeustuomio lapsiin kohdistuneista rikoksista

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.