Mies usutti koiraa poliisipartion kimppuun - oikeus passitti vankilaan

Varkautelainen 32-vuotias mies joutuu vankilaan siitä hyvästä, että usutti koiran poliisipartion kimppuun Varkaudessa viime keväänä.

Poliisipartio oli yksityisasunnossa humalaisten, vastaan hangoittelevien miesten keskellä, kun toinen miehistä vielä komensi saksanpaimenkoiraa käymään poliisien kimppuun. Poliisit selvisivät tilanteesta käyttämällä asunnossa pippurisumutetta.

Tilanne sai alkunsa, kun asunnossa ollut nainen pakeni naapuriin ja paikalle hälytettiin poliisit ottamaan epäilty pahoinpitelijä kiinni. Poliisit menivät asuntoon, missä makaili kaksi humalaista miestä.

Kun poliisit käskivät epäiltyä miestä ottamaan tavaransa ja lähtemään partion mukaan, mies meni vain sihauttamaan uuden oluen auki. Kun poliisit menivät ottamaan miestä kiinni, hän alkoi harata vastaan ja huusi saksanpaimenkoiralle: "Kiinni! Käy kiinni".

Koira oli haukkumisen lisäksi alkanut murista poliiseille. Myöhemmin riehuja myönsi, että hän oli yrittänyt saada koiran ainakin murisemaan, jotta saisi poliisit pois kimpustaan.

Muriseva koira oli ahtaassa asunnossa vain muutaman metrin päässä poliiseista. Samalla mies itse harasi vastaan käsillä ja jaloilla, kaatui maahan ja yritti ryömimällä estää poliiseja saamasta hänestä mitään otetta.

Poliisit saivat pyydettyä toisen miehen komentamaan koiran makuuhuoneeseen, jonne se lukittiin. Vastaan harannutta miestä puolestaan sumutettiin kasvoihin pippurisumutteella, jotta poliisit saivat hänet mukaansa poliisiautoon.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen puoleksi vuodeksi vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Mies valitti tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen, mutta hovioikeus ei antanut valituslupaa, vaan vahvisti tuomion.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.