Mies varasti koulusta happoja ja asetonia - poliisi keskeytti vaarallisen murron

Kuopiolainen 23-vuotias mies murtautui kouluun saadakseen varastettua sen kemian luokasta vaarallisia kemikaaleja. Syyttäjä vaatii nuorelle miehelle ehdotonta vankeutta tai yhdyskuntapalvelua rikoksista.

Mies jäi kiinni itseteosta reilu vuosi sitten joulukuussa Kuopiossa Jynkänlahden koululla. Mies oli rikkonut koulun ulko-oven lasin ja koulun sisällä lasitiiliseinää etsiessään varastettavia aineita.

Lopulta hän oli löytänyt kemian luokan ja rikkonut luokan ovilasin sekä happokaappien lasit.

Varas ehti nostaa useita happoastioita ja asetonia kantokassiin ja siirtää lastin koulun eteiseen. Murtohälytyksen paikalle hälyttämät poliisit tulivat kuitenkin paikalle juuri, kun useat happoastiat odottivat vielä siirtämistään koulun ovella.

Poliisin mukaan miehellä on taustallaan aiempia kemiallisiin aineisiin liittyneitä räjähderikoksia. Lisäksi hänet on tuomittu vastikään hakkeroinnista, laajasta tietomurtovyyhdistä, jossa hän varasti ison määrän käyttäjätunnuksia ja salasanoja useilta eri organisaatioilta Suomessa.

Happovarkauden varsinainen syy ei kuitenkaan selvinnyt eli mitä mies oli aikonut aineilla tehdä.

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa miehelle luettiin syytteet myös huumausainerikoksesta, koska häneltä löytyi 2,7 litraa DTM-huumetta ja vähäinen määrä Subutexia. Lisäksi miehen syytetään varastaneen kaupasta ilmapistoolin, kaasupatruunoita ja ilmapistoolin luoteja.

Oikeus antaa asiassa ratkaisunsa myöhemmin.