Mies yritti hakata kaksi poliisia - etälamautin ei tehonnut

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi poliisien kimppuun käyneen miehen yhdyskuntapalveluun.

Oikeus katsoi, ettei ehdollinen rangaistus ollut asiassa riittävä, koska kiuruvetinen 40-vuotias mies on syyllistynyt vakavaan väkivaltaan useita kertoja aiemminkin. Nyt miehen aiheuttamat vammat jäivät kuitenkin lieviksi, koska poliisit osasivat varoa ja tiesivät väistellä miehen iskuja.

Poliisi sai viime heinäkuussa hälytyksen, jonka mukaan mies oli ollut häiriöksi hotellissa, mutta poistunut jo paikalta. Poliisit tavoittivat etsityn auton Kiuruvedeltä Iisalmentieltä.

Kun poliisit pysäyttivät auton, kuljettaja hyökkäsi poliiseja kohti ja löi molempia poliiseja voimakkaasti ylävartaloon. Toinen konstaapeli sai väistettyä lyöntiä ja käytettyä etälamautinta. Toinen konstaapeli väisti niin, että lyönti osui hänen kohotettuun kyynärpäähänsä.

Kun etälamautin ei tehonnut, poliisit taltuttivat miehen oc-sumutteella.

Hyökkääjä vetosi oikeudessa yksilönvapauteensa liikkua alueella. Hänen mukaansa asiassa pitäisi myös huomioida, ettei kenellekään hänen mielestään käynyt mitenkään.

Koko tilanne taltioitui kuitenkin poliisiauton videolle. Oikeuden mukaan kyse oli ollut voimakkaista lyönneistä. Lisäksi oikeuden mukaan mies oli syyllistynyt vastaavaan viime vuosina.

Oikeus tuomitsi miehen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, mutta muutti rangaistuksen 116 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Poliisien vanha tuttu

Miehellä oli kokemuksia poliisin etälamauttimesta ja oc-sumutteesta aiemmiltakin vuosilta. Viimeksi Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi hänet kolme vuotta sitten yhdyskuntapalveluun neljästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Kaksi pahoinpidellyistä oli virkatyötään tehneitä poliiseja.

Myös silloin poliisi yritti taltuttaa sivullista torilla hakanneen ja sitten poliisin kimppuun käyneen miehen etälamauttimella, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta.

Silloin oc-sumutekaan ei auttanut, vaan mies jatkoi riehumistaan.

Mies ehti myös potkia toista maahan kaatunutta konstaapelia, kunnes toinen poliisi sai lyötyä miestä patukalla reiteen monta kertaa. Hyökkääjä sanoi lopulta silloin, että voi jo itse mennä poliisiautoon.

Mies työnsi poliisit läpi lasi-ikkunasta – raju välikohtaus hotellissa

Uusimmat

Kotimaa

Paikallispolitiikan kultapoika ja keskustasäätiöiden vakiokasvo

Perttu Nousiainen Viron tv:ssä: Ihmiset tekevät myös virhearviointeja"

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.