Mieskansanedustaja kanteli häirintäjutusta

Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty kansanedustaja Esa Lahtela (sd.) on jättänyt kantelun Helsingin Sanomista Julkisen sanan neuvostolle.

Lahtelan kantelu koskee lehden viime kuussa julkaisemaa artikkelia, jossa käsiteltiin seksuaalista häirintää eduskunnassa. Artikkelissa mainittiin nimeltä seitsemän mieskansanedustajaa, joita eduskunnassa työskentelevät naiset moittivat sopimattomasta käytöksestä.

Lahtela sanoi keskiviikkona STT:lle, että Helsingin Sanomat on loannut hänen maineensa perusteettomasti ja peruuttamattomasti.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkunen ei keskiviikkona halunnut kommentoida kantelua.

Myös eräät muut jutussa mainituista kansanedustajista suunnittelevat jatkotoimenpiteitä artikkelin johdosta. Kokoomuksen Lyly Rajala kertoi STT:lle, että hän tekee asiasta tutkintapyynnön poliisille. Jos näin käy, ei JSN voi kantelua Rajalan osalta tutkia. Se ei kuitenkaan estä asian käsittelyä neuvostossa muiden kantelijoiden osalta.

Keskustan Mika Lintilä sanoi vievänsä asian todennäköisesti JSN:oon. Myös kokoomuksen Tapani Mäkinen ja SDP:n Tero Rönni harkitsevat kantelua. Keskustapuolueen Lauri Oinonenkaan ei aio jättää asiaa sikseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Katainen Kummolalle: Kestä naisellisuus!