Miestä syytetään jopa 25 mökkimurrosta

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona syytteet siilinjärveläiselle 43-vuotiaalle miehelle yhdestä alueen laajimmista mökkimurtosarjoista.

Syyttäjä vaatii miehelle vuoden ehdotonta vankeutta. Miehen epäillään murtautuneen ainakin 25 kesämökkiin Kuopiossa ja Siilinjärvellä viime heinä–maaliskuussa.

Ensimmäisen kerran mies jäi kiinni murtosarjasta viime syksynä. Poliisi vapautti miehen esitutkinnan aikana, mutta tämä jäi kiinni uudelleen maaliskuussa kierrettyään jälleen useilla mökeillä etenkin Päivärannan ja Vuorelan välillä saarissa.

Käräjäoikeus vangitsi miehen maaliskuussa rikosten jatkamisvaaran vuoksi.

Käytännössä mies asui toisten kesämökeillä. Hän murtautui sisään yleensä rikkomalla ikkunan ja söi elintarvikkeet, karkit sekä joi alkoholijuomat. Miehen mukana mökeiltä katosi myös kahvia, tupakkaa, vasara ja pyyhkeitä.

Yhdeltä mökiltä miehen syytetään varastaneen veneen ja perämoottorin, toiselta taas polkupyörän. Mies jäikin kiinni, kun hän singersi viitostien varta polkupyörällä ja ohiajaneet poliisit tunnistivat vanhan tuttunsa ja pysäyttivät tämän. Pyörä osoittautui varastetuksi.

Käräjäoikeus antaa rikossarjasta tuomion myöhemmin heinäkuussa kansliatuomiona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.