Miehen syytetään uhanneen useita poliisin todistajia

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta pieksämäkeläiselle miehelle vakavista uhkailuista. Miehen syytetään uhanneen viime vuonna poliisin todistajaa väkivallalla.

Paikallinen mies oli kertonut poliisille vakavasta liikennerikoksesta, jonka uhriksi hänen tyttönsä oli joutunut. Rikokseen syyllistyneen miehen syytetään menneen myöhemmin todistajan tyttären poikaystävän luo, vilauttaneen tälle housunkauluksessaan ollutta ampuma-asetta ja pyytäneen välittämään viestin todistajalle. Viestinä tytön isälle oli, että "vasikoille ei käy hyvin".

Syytteiden mukaan mies oli jo vuotta aiemmin uhannut toista uhria menemällä istumaan tämän viereen bussissa ja uhkailleen silloinkin, ettei poliisille pitäisi puhua hänen sen aikaisista teoistaan.

Syyttäjä vaatii miehelle vankeusrangaistusta asetapauksen vuoksi oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta ja bussin tilanteen vuoksi laittomasta uhkauksesta.

Miestä syytetään myös kolmannesta uhkauksesta Pieksämäellä, kun hän pitkällä puukolla uhkaili vielä kolmatta miestä viime vuoden keväänä. Tämä uhkaus päättyi kuitenkin eri tavoin: uhkauksen kohteeksi joutunut pieksämäkeläismies kaverinsa kassa löi puukon kanssa heilunutta miestä nyrkillä kasvoihin niin, että he itse ovat nyt syytettyinä pahoinpitelystä.

Kaikkiaan uhkailijaa epäillään kolmen eri uhkauksen lisäksi yhteensä 30 muusta rikoksesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisunsa myöhemmin.

Uusimmat

Kotimaa

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Poliisin haaviin jäi Helsingissä liki 50 kiloa amfetamiinia – "Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio"

Nuorehko mies kuoli hissiturmassa Helsingissä – puristui kuoliaaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.