Miehen syytetään uhanneen useita poliisin todistajia

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta pieksämäkeläiselle miehelle vakavista uhkailuista. Miehen syytetään uhanneen viime vuonna poliisin todistajaa väkivallalla.

Paikallinen mies oli kertonut poliisille vakavasta liikennerikoksesta, jonka uhriksi hänen tyttönsä oli joutunut. Rikokseen syyllistyneen miehen syytetään menneen myöhemmin todistajan tyttären poikaystävän luo, vilauttaneen tälle housunkauluksessaan ollutta ampuma-asetta ja pyytäneen välittämään viestin todistajalle. Viestinä tytön isälle oli, että "vasikoille ei käy hyvin".

Syytteiden mukaan mies oli jo vuotta aiemmin uhannut toista uhria menemällä istumaan tämän viereen bussissa ja uhkailleen silloinkin, ettei poliisille pitäisi puhua hänen sen aikaisista teoistaan.

Syyttäjä vaatii miehelle vankeusrangaistusta asetapauksen vuoksi oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta ja bussin tilanteen vuoksi laittomasta uhkauksesta.

Miestä syytetään myös kolmannesta uhkauksesta Pieksämäellä, kun hän pitkällä puukolla uhkaili vielä kolmatta miestä viime vuoden keväänä. Tämä uhkaus päättyi kuitenkin eri tavoin: uhkauksen kohteeksi joutunut pieksämäkeläismies kaverinsa kassa löi puukon kanssa heilunutta miestä nyrkillä kasvoihin niin, että he itse ovat nyt syytettyinä pahoinpitelystä.

Kaikkiaan uhkailijaa epäillään kolmen eri uhkauksen lisäksi yhteensä 30 muusta rikoksesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisunsa myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Länsi- ja Pohjois-Suomeen on luvassa sadetta, idässä kesäisiä lämpötiloja

Blockfestin aikana poliisilla riitti hommaa Tampereella – huumausainerikoksia, pahoinpitelyitä ja alueelle liputta ryntäileviä nuoria

Outojen voimien valtaamaan newyorkilaistaloon sijoittuva Control on espoolaisen Remedyn toistaiseksi suomalaisin peli

Häkämies varoittelee palkansaajaliittoja tavoittelemasta liian suuria palkankorotuksia – "Näkymä on heikentynyt"

Tulevien päivien sää on epävakainen mutta lämmin – sunnuntaina lämpötilat voivat nousta idässä yli 20 asteen

Miehen epäillään levittäneen asuntoon palavaa nestettä – poliisi tutkii omakotitalon paloa Ylitorniolla murhan yrityksenä

Rinne budjetista Demokraatille: Korkeakoulujen lisärahat tulevat varmasti, mutta niiden jaksotus on auki

Rattijuopoksi epäilty oli hukkua paetessaan poliisia Espoossa – apuun venepoliisi ja jopa lennokki

Sellissä ilman luonnonvaloa tai virikkeitä – Suomelle on huomautettu toistuvasti poliisin tiloissa säilytettävien tutkintavankien oloista, ministeriöllä alustavia ratkaisuja

Polkupyöräilijä kuoli risteysturmassa Oulussa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.