Miehen syytetään uhanneen useita poliisin todistajia

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta pieksämäkeläiselle miehelle vakavista uhkailuista. Miehen syytetään uhanneen viime vuonna poliisin todistajaa väkivallalla.

Paikallinen mies oli kertonut poliisille vakavasta liikennerikoksesta, jonka uhriksi hänen tyttönsä oli joutunut. Rikokseen syyllistyneen miehen syytetään menneen myöhemmin todistajan tyttären poikaystävän luo, vilauttaneen tälle housunkauluksessaan ollutta ampuma-asetta ja pyytäneen välittämään viestin todistajalle. Viestinä tytön isälle oli, että "vasikoille ei käy hyvin".

Syytteiden mukaan mies oli jo vuotta aiemmin uhannut toista uhria menemällä istumaan tämän viereen bussissa ja uhkailleen silloinkin, ettei poliisille pitäisi puhua hänen sen aikaisista teoistaan.

Syyttäjä vaatii miehelle vankeusrangaistusta asetapauksen vuoksi oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta ja bussin tilanteen vuoksi laittomasta uhkauksesta.

Miestä syytetään myös kolmannesta uhkauksesta Pieksämäellä, kun hän pitkällä puukolla uhkaili vielä kolmatta miestä viime vuoden keväänä. Tämä uhkaus päättyi kuitenkin eri tavoin: uhkauksen kohteeksi joutunut pieksämäkeläismies kaverinsa kassa löi puukon kanssa heilunutta miestä nyrkillä kasvoihin niin, että he itse ovat nyt syytettyinä pahoinpitelystä.

Kaikkiaan uhkailijaa epäillään kolmen eri uhkauksen lisäksi yhteensä 30 muusta rikoksesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisunsa myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.