Mikko Karvosesta Vuoden palomies 2010

Pelastusalan järjestöt ovat valinneet vuoden palomieheksi 2010 Mikko Karvosen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Valinta julkistettiin Pelastusopiston lukukauden päätöstilaisuudessa Kuopiossa perjantaina.

Karvonen vammautui sammutustehtävissä vuonna 2006 pudottuaan palavan talon katon läpi Järvenpäässä. Karvonen sai vakavia palovammoja maattuaan tulipalossa useita minuutteja ennen kuin kollegat saivat vedettyä hänet pois. Hän on kovalla työllä ja sitkeydellä kuntoutunut työkykyiseksi.

Valinnan tehneen raadin mukaan Karvonen on osoittanut huomattavaa urheutta ja uhrautuvaa palomieshenkeä. Nykyisin hän toimii palomiehenä ja varaesimiehenä, kehittää ammattitaitoaan ja valistaa työturvallisuudesta muita.

- Mielestäni palkinto on muistutus, että alalla on tapahtunut muitakin vastaavanlaisia työtapaturmia. Kaikki palomiehet eivät ole yhtä onnekkaita ja saaneet jatkaa ammatissaan. Pidän palkintoa kunnianosoituksena koko pelastustoimea kohtaan ja muistutuksena siitä, että työturvallisuudesta ei saa tinkiä, Karvonen sanoo.

Vuoden palomiehen valitsee toimikunta, jossa on edustajat Suomen pelastusalan keskusjärjestöstä, Suomen palopäällystöliitosta, Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta ja Suomen sopimuspalokuntien liitosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.