Milloin vanha huonekalu kannattaa verhoilla?

Verhoomo Kuutakosken verhoilijamestari Juho Lahtisen mukaan designhuonekalun uudelleen verhoiluttaminen kannattaa aina. Niiden runko on kestävää materiaalia, samoin kuin antiikkihuonekalujen. Hyvin tehdyn vanhan sohvan tai nojatuolin runko on oikeaa puuta ja niissä on pystyjouset.

– Mieluummin verhoiluttaisin kunnolla tehdyn mummolan tuolin, kuin nykyaikaisen, lastulevystä ja vaahtomuovista valmistetun, sanoo Lahtinen.

On kuitenkin hyvä huomioida verhoilutyön hinta-laatusuhde. Vaikka vanhan, perinteisesti verhoillun huonekalun kunnostus voi maksaa yli 1 000 euroa, oikein tehtynä istuimen perusta voi kestää yli 50 vuotta.

Halvan lastulevysohvan verhoiluttaminen taas voi tulla kalliimmaksi kuin sohvan alkuperäinen hinta. Jo pelkästään hyvälaatuisen vaahtomuovin kalleus nostaa työn hintaa.

Lahtinen suosittelee kysymään uudelleenverhoilusta tarjousta ja tekemään sen jälkeen päätöksen. Hänestä verhoiluttaminen on suosittua varsinkin asunnon vaihdon yhteydessä.

Lue lisää lauantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.