Miltei kaikki ehdolla olleet ministerit nappasivat valtuustopaikan

Lähes kaikki kuntavaaleissa ehdolla olleet ministerit saivat paikan valtuustoista.

Keskustan listoilla olivat ehdolla perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula Hollolassa sekä tuleva perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko Turussa. Rehula oli Hollolassa puolueensa ääniharava. Saarikko oli Turun suosituin keskustalainen ehdokas ja pääsi valtuustoon.

Keskustalainen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen jäi Helsingissä varasijalle.

Kokoomuksen ministereistä ehdolla olivat valtiovarainministeri Petteri Orpo Turussa, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Forssassa, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen Espoossa ja sisäministeri Paula Risikko Seinäjoella.

Orpo oli vertailuluvun ykkönen Turussa, Grahn-Laasonen eteni valtuustoon Forssassa. Mykkänen keräsi Espoossa eniten ääniä ja jätti taakseen muun muassa perussuomalaisten Timo Soinin. Myös Risikko oli kotikuntansa selvä ääniykkönen.

Perussuomalaisten listoilta mukana olivat Jussi Niinistö Helsingissä, Jari Lindström Kouvolassa ja Timo Soini Espoossa. Soini keräsi Espoon perussuomalaisista eniten ääniä, myös Lindström oli kuntansa suosituin perussuomalainen. Niinistö jäi Helsingissä selvästi puoluetovereidensa Jussi Halla-ahon ja Sampo Terhon keräämästä äänisaaliista mutta eteni silti valtuustoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.