Digipiirturi paljasti: Minibussin kuljettaja kaahasi törkeästi - nainen loukkaantui vakavasti

Minibussi ajoi törkeää ylinopeutta ja kolaroi rajusti risteyksestä tielle kääntyneen henkilöauton kanssa Siilinjärvellä viime talvena.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi minibussia kuljettaneen 37-vuotiaan miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 60 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaa 360 euroa.

Onnettomuus sattui Pöljällä viime tammikuussa. Sivutieltä henkilöautolla tullut nainen kääntyi Luvelahdentielle. Hän ei huomannut, että tietä tuli minibussi kovalla vauhdilla.

Molemmat autot vaurioituivat lunastuskuntoon. 34-vuotias nainen loukkaantui kolarissa hyvin vakavasti. Hän jäi autoon puristuksiin ja palomiehet joutuivat irrottamaan hänet auton romusta.

Naisen kyydissä ollut lapsi selvisi tilanteesta kolhuin ja säikähdyksellä.

Minibussia kuljettanut mies myönsi oikeudessa ajaneensa korkeintaan 60 kilometrin tuntinopeutta tiellä, jossa oli 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Hän piti kolaria täysin naisen syynä.

Poliisi kuitenkin tutkinnan aikana tutki taksifirman minibussin digipiirturin, josta selvisi miehen ajaneen jopa 91 kilometrin tuntinopeutta eli lähes tuplasti yli nopeusrajoituksen.

Henkilöauton kuljettaja kertoikin, ettei hän ollut nähnyt bussia lainkaan ennen tielle tuloa eikä ollut voinut arvata, että jäisellä, liukkaalla ja mutkaisella tiellä joku ajaa niin kovaa ylinopeutta.

Käräjäoikeuden mukaan digipiirturin osoittama näyttö nopeudesta oli luotettava. Valokuvat myös osoittivat tien olosuhteet kolarin aikaan.

Henkilöauton kuljettajalla oli oikeus luottaa, että tiellä ajetaan liikennesääntöjen mukaan ja hän oli siihen luottaen voinut kääntyä sivutieltä toiselle tielle.

Käräjäoikeuden mukaan yhteentörmäyksen aiheuttaja oli siten minibussin kuljettaja.

Poliisi oli määrännyt miehen ajokieltoon tutkinnan aikana helmikuussa. Oikeus katsoi, että seitsemän kuukautta jatkunut ajokielto oli nyt jo riittävä ja määräsi ajokortin palautettavaksi miehelle.

Tapauksessa erikoista oli myös se, että heti kolarin jälkeen poliisi tiedotti naisen olevan kolarin epäilty. Tutkinnassa asia muuttui kuitenkin juuri päinvastoin.

Sakkotuomion saanut mies on jättänyt oikeuteen tyytymättömyyden ilmoituksen tuomiosta ja aikoo siten hakea siitä valituslupaa.

Äiti loukkaantui kolarissa, lapsi selvisi naarmuin

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.