Digipiirturi paljasti: Minibussin kuljettaja kaahasi törkeästi - nainen loukkaantui vakavasti

Minibussi ajoi törkeää ylinopeutta ja kolaroi rajusti risteyksestä tielle kääntyneen henkilöauton kanssa Siilinjärvellä viime talvena.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi minibussia kuljettaneen 37-vuotiaan miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 60 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaa 360 euroa.

Onnettomuus sattui Pöljällä viime tammikuussa. Sivutieltä henkilöautolla tullut nainen kääntyi Luvelahdentielle. Hän ei huomannut, että tietä tuli minibussi kovalla vauhdilla.

Molemmat autot vaurioituivat lunastuskuntoon. 34-vuotias nainen loukkaantui kolarissa hyvin vakavasti. Hän jäi autoon puristuksiin ja palomiehet joutuivat irrottamaan hänet auton romusta.

Naisen kyydissä ollut lapsi selvisi tilanteesta kolhuin ja säikähdyksellä.

Minibussia kuljettanut mies myönsi oikeudessa ajaneensa korkeintaan 60 kilometrin tuntinopeutta tiellä, jossa oli 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Hän piti kolaria täysin naisen syynä.

Poliisi kuitenkin tutkinnan aikana tutki taksifirman minibussin digipiirturin, josta selvisi miehen ajaneen jopa 91 kilometrin tuntinopeutta eli lähes tuplasti yli nopeusrajoituksen.

Henkilöauton kuljettaja kertoikin, ettei hän ollut nähnyt bussia lainkaan ennen tielle tuloa eikä ollut voinut arvata, että jäisellä, liukkaalla ja mutkaisella tiellä joku ajaa niin kovaa ylinopeutta.

Käräjäoikeuden mukaan digipiirturin osoittama näyttö nopeudesta oli luotettava. Valokuvat myös osoittivat tien olosuhteet kolarin aikaan.

Henkilöauton kuljettajalla oli oikeus luottaa, että tiellä ajetaan liikennesääntöjen mukaan ja hän oli siihen luottaen voinut kääntyä sivutieltä toiselle tielle.

Käräjäoikeuden mukaan yhteentörmäyksen aiheuttaja oli siten minibussin kuljettaja.

Poliisi oli määrännyt miehen ajokieltoon tutkinnan aikana helmikuussa. Oikeus katsoi, että seitsemän kuukautta jatkunut ajokielto oli nyt jo riittävä ja määräsi ajokortin palautettavaksi miehelle.

Tapauksessa erikoista oli myös se, että heti kolarin jälkeen poliisi tiedotti naisen olevan kolarin epäilty. Tutkinnassa asia muuttui kuitenkin juuri päinvastoin.

Sakkotuomion saanut mies on jättänyt oikeuteen tyytymättömyyden ilmoituksen tuomiosta ja aikoo siten hakea siitä valituslupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Äiti loukkaantui kolarissa, lapsi selvisi naarmuin