Ministeriö: Paikannus maksaisi vain kymmeniä miljoonia

Tiemaksujen kerääminen satelliittipaikannuksen avulla ei maksaisi miljardia, väittää Liikenne- ja viestintäministeriö.

Ministeriön mukaan järjestelmän perustamiskustannukset olisivat valtiolle muutamia kymmeniä miljoonia ja korkeintaankin 100 miljoonaa euroa. Lisäksi järjestelmän muiden käyttäjien, kuten vakuutusyhtiöiden, kustannettavaksi tulisi aluksi 10-20 euroa kuukaudessa ajoneuvoa kohti.

Turun Sanomat kertoi tiistaina, että satelliittipaikannus maksaisi ainakin miljardin. Saksassa Suomea suppeampi järjestelmä maksoi yli 700 miljoonaa. Ministeriön mukaan Saksan mallin kustannuksia ei ole mielekästä verrata Suomessa keskusteltavaan malliin täysin erilaisen toteutustavan ja teknologian kehityksen takia.

Ministeriöstä vakuutetaan myös, että järjestelmän huijausyrityksiin varaudutaan ja ne estetään. Satelliittia on väitetty voivan huijata, jos gps-paikantimen peittää foliolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.