Ministeriö kiistää elyjen lakkautuskaavailut

Työ- ja elinkeinoministeriö ei suunnittele ely-keskusten lakkauttamista. Ministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen kiistää julkisuudessa olleet tiedot, joiden mukaan ministeriö suunnittelisi elyjen karsimista viidestätoista yhdeksään.

Ely-keskuksissa tavoitellaan jopa kymmenen miljoonan euron säästöjä. Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan mukaan elyjen talousahdinkoa lähdetään lievittämään tehtävien karsimisella. Joitain toimintoja voitaisiin mahdollisesti ulkoistaa.

Pokan mukaan ely-keskusten tehtävien läpikäynnissä tulisi ottaa huomioon myös mahdollisen lisärahan tarve. Hän on huolissaan muun muassa kaivostoiminnan valvonnasta. Ainakaan sitä ei ole mahdollista ulkoistaa konsulteille, Pokka huomautti.

Ylen kertoi aiemmin, että lakkautettavien joukossa olisi muun muassa Kainuun ely-keskus, joka on paininut Talvivaaran kaivoksen ympäristöongelmien kanssa.

Ylen mukaan muut lakkautettavat elyt olisivat Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Häme ja Satakunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Venäläislehti kysyi Haavistolta tämän homoseksuaalisuuden vaikutuksista Venäjä-diplomatiaan – "Se voi haitata toista osapuolta"

Irak on lähettänyt suomalaisia Isis-lapsia pois maasta, kertoo maan ulkoministeriö

Komission johtoon tähyävä Ursula von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta – "Eurooppa on kuin pitkä avioliitto, rakkaus ei ole samanlaista kuin aluksi, mutta syvenee"

Päihtynyt mies teki U-käännöksen moottoritiellä ja lähti ajamaan väärään suuntaan

Puoluejohtajat ottavat toisistaan mittaa Porissa – kokoomuksen Orpo ja keskustan Sipilä jättävät tentin väliin

Poliisi sakotti kahdeksaa drone-lennättäjää lentokiellon rikkomisesta EU:n ministerikokouksen aikana Helsingissä

Tulli takavarikoi seksuaalista nautintoa kiihdyttäviä popperseja – kymmeniä tuhansia laittomasti maahantuotuja tuotteita päätyi myyntiin seksikauppoihin

Joka kolmas metsäpalo olisi jäänyt syttymättä, jos metsäpalovaroitusta olisi noudatettu

Poliisi pysäyttää keskimäärin 67 kortitonta kuskia päivässä – Tapausten määrä kasvoi viime vuonna

Komission johtoon tähyävä Ursula Von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.