Ministeriö tarkistaa järjestöjen jäsenluvut

Opetusministeriö on pyytänyt poliittisilta nuorisojärjestöiltä ajantasaiset jäsenluettelot. Tarkoituksena on selvittää, pitävätkö avustushakemuksissa ilmoitetut tiedot jäsenmääristä paikkansa.

Piraattipuolueen nuorisojärjestö on ilmoittanut, ettei se aio toimittaa jäsenluetteloaan kaikin tiedoin. Järjestö perustelee kieltäytymistään sillä, että poliittisten järjestöjen jäsentiedot ovat erityisen arkaluontoisia.

Johtaja Georg Henrik Wrede ministeriöstä sanoo, että tuen antajalla on oikeus tarkistaa, onko järjestön jäsenrekisterissä oikeita henkilöitä vai pelkkiä lukuja.

Koska kysymys on yksityisyyden suojasta ja salassa pidettävistä tiedoista, ministeriö on opastanut järjestöjä, että jäsenluettelot pitää toimittaa heille suojattuina eikä esimerkiksi sähköpostilla.

Selvityspyynnön taustalla on SDP:n opiskelijajärjestön entisen pääsihteerin Mikko Saulin lehtilausunto, jonka mukaan poliittisten nuorisojärjestön jäsenluettelot voivat olla mitä vain.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.