Ministeri: Luonnonsuojelualueen verotus kestämätöntä

Kiinteistöveron periminen luonnonsuojelualueista olisi kestämätöntä. Näin sanoo ympäristöministeri Ville Niinistö. Hän toivoo, että asiassa aloitteellinen lappilainen Sallan kunta kääntäisi siltä osin kelkkansa.

Sallan kunta aikoo alkaa periä suojelualueista kiinteistöveroa ensi vuonna.

- Se merkitsisi hyvin vakavaa taloudellista estettä luonnon monimuotoisuuden vaalimiselle. Uskon, että Sallan kunta myös sen ymmärtää, kun asiaa vähän tarkemmin miettii, Niinistö sanoo STT:lle.

Ministeri ei ota kantaa siihen, kuinka suuri uhka kunnan tekemä verotuspäätös on. Hän kuitenkin toteaa useaan otteeseen, että Verohallinnon tulkinta päätöksen lainvastaisuudesta on oikea ja johdonmukainen.

Laajoja suojelualueita sisältävät kunnat ovat olleet jo pitkään tyytymättömiä alueista maksettaviin tulonmenetyskorvauksiin. Salla onkin saanut jo seuraajia verotuspäätökselleen. Ympäristöministeri toivoo, että kuntien kanssa voitaisiin keskustella muista ratkaisuista.

Niinistö toivoo kuntien muistavan, että luonnonsuojelualueista tulee tuloja muun muassa matkailun kautta.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.