Ministeri: "Yksinäisestä, vailla tekemistä ja tulevaisuudenuskoa olevasta nuoresta miehestä ei koskaan ole seurannut mitään hyvää"

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.)  on huolissaan 25–34-vuotiaista miehistä.

– Parhaassa perheenperustamisiässä olevien miesten työllisyysaste on 2000-luvulla heikentynyt samaa tahtia kuin syntyvyyskin, Orpo kirjoittaa Facebookissa.

Orpo pitää ongelmaa suurena niin henkilökohtaisella tasolla kuin yhteiskunnan kannalta. Hän viittaa valtiovarainministeriön kansliapäällikön, valtiosihteeri Martti Hetemäen havaintoihin syntyvyyslukujen laskusta.

– Pojilla on vaikeuksia koulussa oppimisessa, ja liian moni jää ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Tytöt pärjäävät paremmin, eivätkä he siksi edes kohtaa. Tämä näkyy jo syntyvyystilastoissa, kun lapsia syntyy Suomessa vähemmän kuin 150 vuoteen! Orpo kirjoittaa.

Hän haluaa viedä koulutuksen uudistukset varhaiskasvatuksesta amisreformiin huolella maaliin, jotta uusien ikäluokkien myötä ei tule enää uusia syrjäytyneitä.

– Samaan aikaan ponnistellaan jo syrjäytyneiden, yksinäisten auttamiseksi mukaan yhteiskuntaan ja opiskelemaan tai töihin. Nyt kun työpaikkoja syntyy, on tähän paljon paremmat mahdollisuudet.

Orpo toteaa, ettei kaikilla tytöilläkään mene hyvin, mutta lukumääräisesti iso huoli on pojista.

 

– Yksinäisestä, vailla tekemistä ja tulevaisuudenuskoa olevasta nuoresta miehestä ei koskaan ole seurannut mitään hyvää. Ei hänelle itselleen, kuin muillekaan. Heidän moittimiseen meillä ei ole varaa, auttamiseen pitää olla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Länsi-Balkanin laajentuminen repii jäsenmaita – EU-johtajat päättivät kokouspäivän ilman tulosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.