Ministeri huolestui: Millainen on häirikköoppilaiden oikeusturva?

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) ei ole valmis nielemään opetusalan järjestöjen lakimuutosehdotuksia koulujen työrauhan palauttamisesta sellaisenaan. Gustafsson täsmensi tiistaina sähköpostitse Savon Sanomille aiemmin lehdelle aiheesta yleisemmällä tasolla antamiaan lausuntoja.

– En ole valmis ottamaan järjestöjen esityksiä sellaisenaan toteutettavaksi. Nyt on aika arvioida niitä myös virkamiestasolla ja katsoa sen jälkeen näitä esityksiä yhdessä muiden keinojen kanssa.

Gustafssonia askarruttaa häiriöoppilaiden oikeusturva, jos heihin esimerkiksi alettaisiin järjestöjen esityksen mukaisesti soveltaa kolmen päivän pikaerottamisia nykyisen korkeintaan loppupäivän kestävän jäähyn sijaan.

– Olisi hyvä tarkentaa sitä, millä tukitoimilla tilannetta opetuksesta poistamisen yhteydessä ja sen jälkeen korjattaisiin. Monesti häiriötä aiheuttavilla oppilailla on koulussa ja muussa elämässään ongelmia, joihin ei vastata pelkillä rangaistuksilla. Kriminaalipolitiikassakin me painotamme humaaniutta, ennalta estämistä ja sopeuttamista. Nämä kaikki meidän pitää muistaa koulussakin.

Lisää aiheesta keskiviikon Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.