Mittavat turvajärjestelyt näkyivät - liikenne sujui pääosin hyvin paraatipäivänä

Kuopion keskustassa näkyi itsenäisyyspäivän ajan poikkeuksellisen mittavia turvajärjestelyjä. Vastaavia järjestelyjä ei ole nähty moneen vuoteen Kuopion seudun tapahtumissa.

Yleisötapahtumien turvallisuusjärjestelyt ovat kaikissa tapahtumissa muuttuneet aiemmasta, ja monissa tapahtumissa on nykyään aiempaa enemmän ajoesteitä ja järjestyksenvalvojia tai poliiseja.

Sotilasparaatin järjestelyistä myös turvallisuuden osalta huolehti tapahtumajärjestäjä eli Karjalan lennosto. Lennosto toikin itsenäisyyspäivänä Kuopion keskustaan paljon sotilaspoliiseja ja muuta henkilökuntaa valvomaan liikennejärjestelyjä ja toritapahtuman sujumista.

Sotilaspoliiseja oli koottu paikalle ympäri Suomen.

Kuopion keskustaan oli koottu sotilaspoliiseja eri joukko-osastoista. Kuva: Tapio Hartikainen
 

Lisäksi yleisöä ohjattiin oikeille reiteille vahvoilla metalliaidoilla. Kaupungille oli tuotu myös raskaita ajoneuvoja ajoesteiksi.

Esimerkiksi Haapaniemenkadulla ja Kirjastokadulla ajo torille oli estetty Puolustusvoimien palokuntien sammutusautoilla.

Lisäksi torilla ja katujen varsilla oli paljon aitoja.

Poliisilla oli myöskin tapahtumassa erittäin runsas miehitys. Näkyvien poliisipartioiden lisäksi keskustassa liikkui paljon poliiseja siviilivaatteissa.

Poliisi oli harkinnut alueen valvontatarvetta myös dronesta eli kuvauskopterista, mutta keskustassa on uusittu, hyvälaatuinen valvontakameraverkosto, jota seurattiin Kuopion pääpoliisiasemalla poliisin tilannekeskuksessa.

Vaikka aidat ja ajoesteet rajasivat kulkureittejä, liikenne keskustassa sujui väkimäärään nähden hyvin. Tuhannet ihmiset jättivät jo aamupäivällä autonsa keskustan reunoilla ja tulivat jalan Kuopion torille kalustonäyttelyyn tai Keskuskentälle paraatikatselmukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Paraatin paluuliikenne ruuhkautui kaduille - juhlassa sairauskohtaus ja pari päihtynyttä

Seppeleenlaskussa ennätysyleisö Kuopiossa - monet liikuttuivat sankarihaudoilla

Paraatia katsotaan poutasäässä Kuopiossa - aamu alkoi sankarihaudoilta