Mittavat turvajärjestelyt näkyivät - liikenne sujui pääosin hyvin paraatipäivänä

Kuopion keskustassa näkyi itsenäisyyspäivän ajan poikkeuksellisen mittavia turvajärjestelyjä. Vastaavia järjestelyjä ei ole nähty moneen vuoteen Kuopion seudun tapahtumissa.

Yleisötapahtumien turvallisuusjärjestelyt ovat kaikissa tapahtumissa muuttuneet aiemmasta, ja monissa tapahtumissa on nykyään aiempaa enemmän ajoesteitä ja järjestyksenvalvojia tai poliiseja.

Sotilasparaatin järjestelyistä myös turvallisuuden osalta huolehti tapahtumajärjestäjä eli Karjalan lennosto. Lennosto toikin itsenäisyyspäivänä Kuopion keskustaan paljon sotilaspoliiseja ja muuta henkilökuntaa valvomaan liikennejärjestelyjä ja toritapahtuman sujumista.

Sotilaspoliiseja oli koottu paikalle ympäri Suomen.

Kuopion keskustaan oli koottu sotilaspoliiseja eri joukko-osastoista.
 

Lisäksi yleisöä ohjattiin oikeille reiteille vahvoilla metalliaidoilla. Kaupungille oli tuotu myös raskaita ajoneuvoja ajoesteiksi.

Esimerkiksi Haapaniemenkadulla ja Kirjastokadulla ajo torille oli estetty Puolustusvoimien palokuntien sammutusautoilla.

Lisäksi torilla ja katujen varsilla oli paljon aitoja.

Poliisilla oli myöskin tapahtumassa erittäin runsas miehitys. Näkyvien poliisipartioiden lisäksi keskustassa liikkui paljon poliiseja siviilivaatteissa.

Poliisi oli harkinnut alueen valvontatarvetta myös dronesta eli kuvauskopterista, mutta keskustassa on uusittu, hyvälaatuinen valvontakameraverkosto, jota seurattiin Kuopion pääpoliisiasemalla poliisin tilannekeskuksessa.

Vaikka aidat ja ajoesteet rajasivat kulkureittejä, liikenne keskustassa sujui väkimäärään nähden hyvin. Tuhannet ihmiset jättivät jo aamupäivällä autonsa keskustan reunoilla ja tulivat jalan Kuopion torille kalustonäyttelyyn tai Keskuskentälle paraatikatselmukseen.

Paraatin paluuliikenne ruuhkautui kaduille - juhlassa sairauskohtaus ja pari päihtynyttä

Seppeleenlaskussa ennätysyleisö Kuopiossa - monet liikuttuivat sankarihaudoilla

Paraatia katsotaan poutasäässä Kuopiossa - aamu alkoi sankarihaudoilta

Uusimmat

Kotimaa

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Poliisin haaviin jäi Helsingissä liki 50 kiloa amfetamiinia – "Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio"

Nuorehko mies kuoli hissiturmassa Helsingissä – puristui kuoliaaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.