Mobiili nousee ensi vuonna suosituimmaksi väyläksi pankkiin

OP-Pohjolassa ja Danske Bankissa arvioidaan, että pankkiasioita hoidetaan jo ensi vuonna useammin mobiililaitteilla kuin perinteisen verkkopankin kautta.

–Kasvu on erittäin voimakasta. Käyttö on moninkertaistunut viime vuodesta. Odotamme mobiiliyhteyksien määrän ohittavan verkkopankin viimeistään ensi vuoden aikana. Jatkossa suurin osa peruspalveluihin liittyvistä asioinnista tapahtuu mobiilikanavassa, kertoo kehitysjohtaja Markku Hiltunen OP-Pohjolasta.

Esimerkiksi OP-Pohjolassa, Danske Bankissa ja S-Pankissa noin kolmannes sähköisistä asiointikerroista hoituu nyt mobiililaitteilla ja loput tietokoneilla. Mobiililaitteiksi lasketaan puhelimien lisäksi tabletit.

S-Pankissa odotetaan vielä nopeampaa mobiililoikkaa kuin Danske Bankissa ja OP-Pohjolassa.

–Tänä vuonna käyntikertojen määrä mobiililaitteilla voi kasvaa jopa puoleen kaikista käynneistä, ennakoi johtaja Jari Sinkkonen S-Pankista.

 

Nordeasta kerrotaan, että heidän mobiilipankin käyttäjiensä määrä lähes tuplautui viime vuodesta. Vuoden 2013 alun lähtötilanne oli reilut 200000 käyttäjää, kun sen nyt on noin 360000 käyttäjää. Pankki odottaa määrän tuplautuvan myös tämän vuoden aikana.

Säästöpankit eivät etene mobiiliasionnin eturintamassa.

Vuosi sitten maaliskuussa niiden verkkopankkikirjautumisista 2,6 prosenttia oli mobiilikirjautumisia. Tämän vuoden maaliskuussa vastaava prosenttiluku oli 6,2.

–Odotamme, että tämän vuoden lopussa kaikista verkkopankkikirjautumisista olisi mobiililaitteilla noin 30 prosenttia, Säästöpankkiliiton kehittämispäällikkö Kimmo Rantala kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.