Monet nuoret jäävät yksin huolineen

Lapset soittavat entistä useammin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen. Puheluista käy usein ilmi, että lapset ovat pitkiä aikoja yksin kotona. Moni nuori kertoo, ettei voi jutella asioistaan kotona.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto vetoaakin vanhempiin, etteivät lapset joutuisi itsenäistymään liian varhain.

Kaikkiaan puhelinpalveluun tuli viime vuonna yli 67 000 soittoa. Määrä kasvoi suurin piirtein viidenneksellä edellisvuodesta.

Lapset kertovat Mannerheimin lastensuojeluliiton puhelinpalvelun auttajille päivän tapahtumista, kyselevät apua läksyjen tekoon ja pyytävät vinkkejä siihen, miten saisivat aikansa kulumaan. Moni soittaja kertoo olevansa yksin kotona, mutta yleistä on myös, että taustalta kuuluu aikuisten ääniä.

- Kertoo aika paljon, jos meille pitää soittaa silloinkin, kun vanhemmat ovat kotona, toteaa lasten ja nuorten puhelimen ja netin päällikkö Anne Ryhänen.

Puhelinpalveluun saa soittaa nimettömänä, ja osa soittajista kaipaakin apua sellaiseen asiaan, josta on vaikea puhua.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.