Moottoripyöräpoliisi-Viänänen palkittiin turvallisuustyöstä

Kuopiolainen vanhempi konstaapeli Martti Väänänen on saanut liikenneturvallisuusalan ansiomitalin pitkäjänteisestä työstään liikenneturvallisuuden hyväksi.

Mitalin myönsi liikenneministeri Merja Kyllönen Liikenneturvan hallituksen esityksestä.

Väänänen työskentelee Liikkuvan poliisin Kuopion yksikössä. Hän on peruskonstaapelin työn lisäksi saanut erikoiskoulutuksen moottoripyörä- ja moottorikelkkapoliisien työhön sekä raskaan liikenteen valvontaan.

Väänänen on myös Pohjois-Savon liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan poliisijäsen sekä Onnettomuustutkintakeskuksen nimeämä asiantuntija tasoristeysonnettomuuksien tutkintaryhmissä.

Väänänen on monille tuttu tavastaan jututtaa savolaisen lupsakasti niin rekkamiehiä, moottoripyöräilijöitä kuin esimerkiksi mopopoikiakin.

Lupsakkuus ei ole este sille, että hänellä on samalla rautainen tietotaito ajoneuvoista, liikenteestä ja onnettomuustutkinnan kautta myös ihmismielen kiemuroiden osuudesta kuolonturmiin.

Alunperin Nilsiästä kotoisin oleva Väänänen on työskennellyt poliisissa vuodesta 1985 ja Kuopion seudulla vuodesta 1986.

Liikenneturvallisuusalan ansiomitali myönnetään vain henkilölle, joka on riittävän pitkään ja ansiokkaasti työskennellyt liikenneturvallisuuden edistämiseksi ja jonka toiminta on yleisesti arvostettua.

Ansiomitaleita on myönnetty vuodesta 1992.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.