Mopomiiteistä levitetään nykyään tahallaan väärää tietoa hämäykseksi

Nuoret levittävät nykyään tahallaan väärää tietoa mopomiiteistä eli isoista mopoilijoiden ajotapaamisista saadakseen hämättyä poliisia.

Esimerkiksi Savossa on tänä kesänä annettu Ylilauta-foorumilla sekä kahdella pienemmällä keskustelupalstalla vääriä tietoja, jotta poliisit järjestäisivät mopovalvontaa silloin, mutta eivät todellisina miittipäivinä.

Viimeksi Siilinjärvellä väitettiin olevan iso mopomiitti viime tiistai-iltana ja Kuopiossa Leväsellä vielä isommin lauantai-iltana. Kumpaakaan tapahtumaa ei järjestetty eikä niitä ilmeisesti todellisuudessa ollut edes aiottu pitää.

Savon Sanomien tietojen mukaan myös ainakin yksi heinäkuulle ilmoitettu miitti on keksitty pelkästään hämäysmielessä.

Nuorten itsensä mukaan Kuopiossa järjestettiin todellisuudessa yksi mopomiitti tänä kesänä jo aiemmin ja toinen on tulossa vielä ennen juhannusta.

Nettiin julkisesti kirjoitetuilla päivämäärillä ja paikoilla oli tarkoitus hämätä vain poliisia, jonka nuoret nykyään tietävät seuraavan julkisia kanavia. Nuoret itse ilmoittavat miiteistä toisilleen yleensä nykyään WhatsApp-viestiryhmissä.

Aiempina vuosina miiteillä oli myös omia Facebook-tapahtumasivuja, mutta niitä ei ole enää viime aikoina tehty juuri sen takia, että ne päätyvät silloin myös vanhempien ja poliisien nähtäville.

Kuopion isoissa miiteissä satoja mopoja

Savon Sanomien tietojen mukaan tänä vuonna Savossa ei ole vielä järjestetty isoja mopomiittejä. Viime vuonnakin niitä oli vasta alkusyksystä. Kuopiossa isossa mopomiitissä voi olla osallistujina useita satoja mopoilijoita sekä useita nuoria kuljettajia myös autoilla.

Nykyään mopoilijat tapaavat yleisimmin kuitenkin pienemmissä porukoissa ja viettävät aikaa jutellen. Välillä vaihdetaan paikkaa. Muutamien kymmenien mopoilijoiden miittiajoja on Savossa kesäaikaan joka viikko.

Tällä hetkellä käytössä olevia tapaamispaikkoja ovat esimerkiksi Siilinjärvellä S-marketin piha ja Kuopiossa teollisuuskiinteistöjen pihat muun muassa Leväsellä, Kylmämäessä ja Neulamäessä. Petosella ja Kelloniemessä kokoontuminen on vähentynyt.

Siilinjärven tapaamisiin tulee välillä mopoja myös Maaningalta ja Nilsiästä.

Isojen mopomiittien salailu on lisääntynyt, koska niissä halutaan keulia ja polttaa kumia toisten nähden. Tapahtumat ovat ajotavan vuoksi laittomia, joten poliisi puuttuu niihin, jos löytää tapahtuman.

Aiemmin isoissa mopomiiteissä on sattunut myös vammoihin johtaneita kolareita ja kaatumisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Katso kuvat: Mopoilijoille myös palkintoja - poliisi ratsasi kymmeniä mopoja

Uusimmat

Kotimaa

Tuhannet rikkovat vuosittain lakia, kun energiatodistus unohtuu: "Ehkä siinä on pientä kapinointiakin"

Umpilisäketulehdus on yleisin nuorilla ja nuorilla aikuisilla – hoitoon ei aina osata hakeutua ajoissa

Paperiliitto ja Metsäteollisuus eivät saaneet aikaan sopua – lakon määrä alkaa tänään

Teollisuusliitto laajentaa sahojen ja vaneritehtaiden lakkoa kolmiviikkoiseksi –  myös Paperiliitto ilmoitti lakon laajentamisesta, vaikka neuvottelut jatkuvat

Pohjois-Savossa palanut viikonloppuna kaksi mökkiä, epäillään tahallaan sytytetyiksi

Kiinan ryhmämatkailun kiellosta tulossa suonenisku Suomenkin matkailualalle

Perussuomalaiset haluaa PS-nuoret kontrolliinsa

Suomessa tavoitellaan Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä tällä kertaa kokonaisten maakuntien voimin – "Emme voi kilpailla keskenämme"

Tietovuotoepäilty ex-tiedustelupäällikkö johtaa valtioneuvoston kanslian tilaamaa Venäjä-tutkimusta

1860-luvun nälkävuodet ovat olleet arka aihe yhteiskunnallisesti ja poliittisesti, 1920- ja 1930-luvulla ne pyyhittiin pois koulukirjoista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.