Mummoa etsivän perheen äiti: "Joku halusi lahjoittaa kiukkuisen anoppinsa"

 Facebook-ilmoituksella perheeseen mummoa etsinyt kaavilaisperheen äiti Tiina Hallalahti kertoo, että Facebook-ilmoitus on poikinut erittäin paljon vastauksia. Osa on luullut, että kyseessä on työpaikkailmoitus.
- Minulla on Facebookin yksityisviestit tällä hetkellä ihan tukossa. Vastauksia on tullut paljon nuorilta, jotka ovat vielä työelämässä. Moni on sanonut, että olisi valmis irtisanoutumaan töistä ja tulemaan meille.
 

Hallalahti muistuttaa, ettei hän etsi ketään töihin. Ilmoituksella haetaan nimenomaan yksinäistä vanhaa ihmistä, jolla ei ole omaa perhettä ja joka kuitenkin kaipaisi perhe-elämää.

- Joku halusi myös lahjoittaa kiukkuisen anoppinsa. Sanoin, että kiitos, ei. Muutama mummokin on ottanut yhteyttä, mutta he ovat asuneet tosi kaukana.

Idea sai alkunsa siitä, että perheessä on ollut hektinen syksy, ja apu olisi tullut tarpeeseen.
- Meidän perheessämme kukaan ei ahdistu siitä, jos vieras ihminen istuu sohvalla. Tilaakin meillä on, sillä asumme isossa, vanhassa koulussa. Yläkerrassa on tälläkin hetkellä vapaana kaksi makuuhuonetta.

Hallalahti pohtii, ettei mummon majoittaminen loppupeleissä juurikaan toisi lisäkustannuksia. Hän arvelee, että kustannuksia tulisi ehkä parisataa euroa kuussa enemmän kuin nykyisin.
- Kuntakin voisi tällä tavalla säästää esimerkiksi viriketoiminnassa. Yksinäisyys on nykyisin tosi iso ongelma.

Hallalahden mukaan perheen lapset ovat kyselleet muun muassa, mitä mummon kanssa voisi tehdä.
- Olen vastannut, että se varmaan riippuu paljon siitä ihmisestä.
Hallalahden mukaan lapset eivät ole kuitenkaan pahastuneet ideasta.

Hallalahti vakuttaa, että ilmoitus on täysin tosissaan laitettu. Hän kuitenkin myöntää, että oikean ihmisen löytäminen on hankalaa.
- Meilläkin on melkoinen sirkus, kun on viisi lasta ja seitsemän koiraa. Vaatii tietynlaista sissihenkeä olla tässä perheessä.
Hallalahti toivoo, että myös muut perheet ottaisivat vinkistä vaarin ja harkitsisivat, voisivatko he itse tehdä jotakin vastaavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaavilaisperhe etsii mummoa: "Annetaan koti boheemille tättähäärälle"