Muotiraamattu mokasi: Kaunis tori Helsingissä - kuva Kuopiosta

Kuuluisa muotilehti Vogue on tehnyt matkailujutun Helsingistä. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi, runsaalla kuvituksella tehdyssä artikkelissa kerrotaan mm. Hernesaaresnrannassa sijaitsevasta Löyly-saunasta ja Helsingin läheisyydessä olevasta Nuuksion kansallispuistosta.

Erityisesti kesällä Voguen mukaan kaupungissa on paljon festivaaleja ja markkinoita, jotka tuovat eloa kaupunkiin.

Helsingin kauppatorista kirjoitetaan jotakuinkin näin:

"Helsingin kuuluisin tori, kauppatori, on auki jokaisena viikonpäivänä. Sen sijainti Espan puiston ja Etelärannan kyljessä tekee siitä näyttävän pysähdyspaikan. Yksi mainitsemisen arvoinen tapahtuma on lokakuussa pidettävät Silakkamarkkinat, jotka on järjestetty vuodesta 1743 saakka."

Helsingin kauppatoria Voguen kuvissa ei kuitenkaan näy. Sen sijaan kauppatorista kertovan tekstin yllä komeilee Kuopion torin kukkaloisto. Kuvan lähteeksi on merkitty Eero J. Laamanen ja kuvatoimisto Vastavalo.

Kuopiota ei jutussa mainita sanallakaan.

Huomio virheellisestä kuvasta nousi esiin Twitterissä.

Voguen juttu on julkaistu helatorstaina, 25. toukokuuta.

Syy virheelliseen kuvaan on luultavasti Voguen päässä, sillä ainakin kuvatoimisto Vastavalon sivuilla kuvan tiedoissa luki, että kuvauspaikkana on Kuopion tori.

– Emme ole myyneet kuvaa itse Voguelle. Välitämme kuvia myös VisitFinlandille,  joka antaa kuvia matkailun edistämistarkoituksissa eteenpäin, kuvatoimisto Vastavalon kuvaajaneuvoston puheenjohtaja Mikko Paartola sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.