Murhan käsittely etenee hovioikeuteen - Tekijä oli tatuoinut uhrin käteen pedon luvun

Kiuruveden henkirikosta käsitellään vielä Itä-Suomen hovioikeudessa. Murhasta tuomittu kiuruvetinen Petri Kankaanpää, 39, on valittanut elinkautistuomiostaan. Lisäksi kaksi omaisista on jättänyt valitukset osasta tuomiota.

Asiassa on meneillään vastavalitusten aika, joten hovioikeuden käsittelyn ajankohtaa ei vielä tiedetä.

Viime joulukuussa tapahtunut henkirikos on Suomessa poikkeuksellinen, sillä sen tekijä tuomittiin jo toisen kerran henkirikoksesta. Kankaanpää on myöntänyt nyt syyllistyneensä taas tappoon, mutta kiistää teon olleen murha.

Edellisen kerran Kankaanpää surmasi nuoren naisen uutenavuotena 1998–1999, ja hänet tuomittiin taposta ja tapon yrityksestä 11 vuodeksi vankeuteen.

Viime joulukuussa Kankaanpää puukotti kuoliaaksi 61-vuotiaan naisystävänsä. Hänet on tuomittu lisäksi ainakin paristakymmenestä muusta rikoksesta, joista vakavimmat ovat tapon yrityksiä.

Savon alueella on vain yksittäisiä kertoja aiemmin ollut tilanteita, joissa henkirikostuomion suorittanut tuomitaan uudestaan henkirikoksesta. Koko Suomessakin tapaukset ovat melko harvinaisia.

Savon Sanomien tietojen mukaan Kankaanpää rikokset ovat muutenkin täysin poikkeuksellisia, sillä hän muun muassa tatuoi itse naisystävänsä käteen näkyvälle paikalle numerot 666 eli uskonnollisen mytologian mukaan pedon luvun. Tatuointi oli tehty naisen eläessä, mutta tiedossa ei ole tarkemmin milloin.

Poliisit joutuivatkin kysymään Kankaanpäältä kuulusteluissa erikoisia kysymyksiä, kuten tiedustelivat tämän suhtautumista saatanaan tai jumalaan. Hän kiisti olevansa asiasta kiinnostunut tai liittyvän häneen.

Uhrin paettua aiemmin väliaikaisesti turvakotiin hänen oli todettu kuitenkin kärsineen myös uskonnollisesta väkivallasta fyysisen väkivallan lisäksi.

Kankaanpää oli myös vankilan lääkärin tavattuaan ensimmäisenä kysynyt häneltä, haluaako hän kuolla. Kankaanpää tuomittiin siksi myös muun muassa laittomasta uhkauksesta.

Vaarallisimpia rikoksia tehneistä uusijoista halutaan tehdä riskiarvio

Uusimmat

Kotimaa

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Sitran selvitys: Suomi voisi leikata merkittävästi päästöjä ja säästää samalla jopa rahaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.