Murhatun naisen perhe joutui ahdinkoon kuluista - Poliisikoirat tulivat yllättäen avuksi

Poliisikoirayhdistys haluaa auttaa perhettä, joka joutui vaikeuksiiin perheen tyttären jouduttua murhatuksi kesällä 2016.

Päihtynyt, mielenterveysongelmainen mies surmasi loviisalaisen naisen. Kun mies yritti paeta poliisia, hän puukotti myös poliisikoira Börjeä, joka sittemmin toipui vammoistaan.

Puukottaja passitettiin tahdonvastaiseen hoitoon Niuvanniemen sairaalaan Kuopioon.

Tänä talvena perhe kertoi yleisöosastokirjoituksessa Loviisan Sanomissa joutuneensa ahdinkoon, sillä heille kertyi asian selvittelystä muun muassa oikeudenkäyntikuluja.

Valtiokonttori ilmoitti perheelle yllättäen, että he joutuvat korvaamaan itse oikeudenkäyntikulunsa toisin kuin perhe oli luullut. Valtiokonttori ilmoittii perheen mukaan tänä talvena, että perheen on maksettava yli 10000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Suomen Poliisikoira ry päätti käynnistää Brother Christmas ry -hyväntekijän kanssa rahankeräyskampanjan perheen tukemiseksi.

Poliisikoirayhdistyksen puheenjohtajan Miika Ounilan mukaan tapaus oli koiranohjaajista koskettava. Perhe oli naisen menehdyttyä pyytänyt lahjoituksia poliisikoirille, sillä he olivat liikuttuneet Börjen uhrautuvaisuudesta.

Silloinen perheen keräyksen tuotto lahjoitettiin Poliisikoiralaitokselle suojaliivien hankkimiseksi poliisikoirille.

- He halusivat tukea poliisikoiratoimintaa suurimmassa surussaan, joten nyt on meidän vuoromme auttaa, Ounila kertoo.

Poliisikoirayhdistyksen ja Brother Christmasin keräyksen tarkoitus on auttaa perhettä henkirikoksen selvittelystä aiheutuneissa oikeudenkäyntikuluissa ja muissa pakollisissa menoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.