Murtautujat kiersivät Kuopiossa ja Suonenjoella

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona poliisin esityksestä kuopiolaiset 42- ja 32-vuotiaat miehet epäiltyinä laajasta varastelusarjasta Kuopiossa, Suonenjoella ja Varkauden seudulla.

Miesten epäillään murtautuneen viime viikonloppuna useisiin liiketiloihin ja työmaalle. Varastelusarja tuli ilmi, kun poliisipartio huomasi varastetun auton viime sunnuntaiaamuna Varkaudessa valtatie 23:lla.

Kaksikko ajoi Heinävedelle päin poliiseja karkuun kovimmillaan yli 150 kilometrin tuntinopeudella jäisellä tiellä, kunnes auto suistui tien sivuun. Miehet jäivät kiinni, kun paikalle hälytetty poliisikoira ohjaajansa kanssa jäljitti autosta maastoon paenneet miehet.

Auto oli varastettu edellisenä yönä Kuopiosta autovuokraamon murron yhteydessä. Auto oli tupaten täynnä tavaroita, joten poliisit alkoivat tutkia niiden alkuperää.

Asiaa selviteltäessä ilmeni, että miehet olivat murtautuneet Suonenjoella ainakin lomakeskus Koskelon ravintolaan ja laajennustyömaalle ja vieneet sieltä tavaraa. Lisäksi miesten epäillään tehneen murtoja Suonenjoen keskustassa.

Poliisit selvittävät vielä autosta löytyneiden, varastetuiksi epäiltyjen tavaroiden alkuperää, mikä tavaroista on viety mistäkin. Suonenjoen lisäksi miehet olivat rötöstelleet myös Kuopiossa, mutta tutkinnassa on, mitä he olivat ehtineet tehdä Varkauden seudulla ennen kiinnijäämistään.

Molemmat miehet ovat poliisille entuudestaan tuttuja aiemman rikostaustansa vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.