Apteekin tiloihin vaurioita – murtovaras vei huumaavia lääkkeitä

Poliisi tutkii Kaavin apteekkiin tehtyä varkautta. Joku tai jotkut murtautuivat apteekkiin varkaisiin Kaavin Keskustiellä viime viikonloppuna.

Liikkeeseen oli tunkeuduttu rakenteita rikkomalla sunnuntaina aamuyöllä noin kello 4:n aikaan. Apteekista oli viety ensitietojen mukaan isohko määrä huumaavia lääkkeitä.

Poliisi on ottanut kiinni yhden miehen epäiltynä varkaudesta. Poliisi ei toistaiseksi tutkinnallisista syistä kerro, mistä mies otettiin kiinni.

Tutkinnassa on, oliko epäilty liikkeellä yksin vai oliko murtautujia useita.

Poliisi kaipaa havaintoja lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kaavin apteekin luona liikkuneista ajoneuvoista ja henkilöistä. Havainnot voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Savon Sanomien tietojen mukaan viikon sisällä Itä-Suomessa on tehty myös muita samanlaisia apteekkimurtoja. Poliisi tutkii, onko niillä tekemistä keskenään.

Huumeiden käytön lisääntyminen on pidemmällä ajalla lisännyt myös apteekkeihin kohdistuneita murtoja tai jopa ryöstöjä. Apteekeista yritetään varastaa yleisimmin joko ihmisille tai eläimille tarkoitettuja lääkkeitä, jotta niitä aiotaan itse käyttää huumeina tai myydä muille huumekäyttöön.

Pienempien paikkakuntien apteekkien murtosuojausten parantaminen ja kameravalvonta ovat osaltaan kuitenkin vähentäneet murtovarkauksien onnistumista.

Apteekkivarkaat ajoivat poliiseja karkuun - viskoivat poliisiauton eteen laastisäkkejä

Mies varasti apteekista tuhansia pillereitä - oikeus antoi vankeustuomion

Pariskunta huijasi apteekkeja - kiersivät väärennettyjen reseptien kanssa

Kaksi kuoli huumelääkkeeseen - lääkelaastareiden luovuttaja pakkohoitoon