Murtovarkaiden suunnitelma jäi puolitiehen: huoltoasema olikin jo valmiiksi tyhjillään

Pohjois-Karjalassa on ollut pitkin viikonloppua oikea murtovarkauksien aalto. Varkaiden mielenkiinnon kohteena on ollut huoltoasemat Liperissä, Lieksassa ja Nurmeksessa, joissa murtauduttiin huoltoasemille perjantain ja lauantain aikana.

Tekijöiden suunnitelmat olivat kuitenkin jääneet Nurmeksessa puolitiehen. Murron kohteena ollut huoltoasema oli tyhjillään ja liiketoiminta siellä oli loppunut. Liperistä ja Lieksasta tekijät saivat saaliikseen muun muassa pohjakassat, tupakkaa, kahvia ja suklaata.

Huoltoasemamurtojen lisäksi varkaat ovat iskeneet Pohjois-Karjalassa kesämökkeihin. Polvijärvellä on murtauduttu muutaman viime päivän aikana kolmeen vapaa-ajan asuntoon rikkomalla ikkunoita ja vääntämällä ovia. Mökeistä on anastettu muun muassa työkaluja ja rikottu paikkoja muun muassa sohvia viiltelemällä. Lisäksi mökeiltä on katkaistu sähköt, jolloin esimerkiksi pakastimet ovat sulaneet.

Tekijöitä arvioidaan jälkien perusteella olevan useita. Samat tekijät ovat iskeneet myös ainakin yhteen mökkiin Liperissä.

Havaintoja edellä mainituista teioista kaivataan sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455.

Uusimmat

Kotimaa

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Sitran selvitys: Suomi voisi leikata merkittävästi päästöjä ja säästää samalla jopa rahaa

Keskusta kamppailee mielikuvia vastaan

Tyrmäävä lausuntopalaute ei ole muuttamassa tielinjauksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.