Mustikkasadosta enintään keskinkertainen – puolukkaa tulossa runsaammin

Mustikkasadosta on tulossa kukinnan perusteella korkeintaan keskinkertainen, mutta puolukkaa saataneen keskimääräistä runsaammin. Näin arvioi Luonnonvarakeskus (Luke) keskiviikkona.

Satonäkymät tarkentuvat sitä mukaa kun raakilehavaintoja kertyy.

Mustikan kukkien määrä on ollut useimmissa havaintometsissä keskimääräistä alhaisempi. Tähänastisten raakilehavaintojen perusteella mustikan kukat ovat myös pölyttyneet heikosti.

Puolukan kukkia on ollut keskinkertaisesti tai runsaasti kesäkuun puoleenväliin lasketuilla koeruuduilla. Puolukan pölytyksen kannalta sääolosuhteet ovat olleet hyvät, ja ne myös jatkunevat suotuisina.

Suomuurain on kukkinut keskinkertaisesti tai runsaasti suurimmassa osassa koeruutuja. Suomenselän ja eteläisen Lapin alueella paikoin esiintyneet yöpakkaset ovat kuitenkin saattaneet vaurioittaa hillan kukkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

Kaikkosen eväät keskustan nousuun: Ajatus koko Suomesta, kapulakielen välttäminen, byrokratian vähentäminen ja ihmisten kuunteleminen

Kaikkonen tekisi ministeriruletin vasta EU-puheenjohtajakauden jälkeen: "Ei ole tarvetta äkkiliikkeisiin"

Potkupyöriä myydään nyt enemmän kuin apupyöriä – lapsi oppii pyöräilyn paremmin potkimalla kuin polkemalla

Hallitus aikoo tarttua vaarallisimpien väkivaltarikollisten vapauttamiseen – Ratkaisuna saattaa olla vaarallisuusarvio, mutta sitä parjataan epävarmaksi

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.