Mustread: MTV on hakenut yleisen edun kanavan toimilupaa, tavoitteena valtion mediatuki

Mediayhtiö MTV on hakenut yleisen edun kanavan toimilupaa kolmoskanavalleen. MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund vahvistaa asian verkkojulkaisu Mustreadille. MTV voi sen jälkeen vastaanottaa liikenne- ja viestintäministeriön tukea uutis- ja ajankohtaistoimintaan. Myös AlfaTV on Mustreadin mukaan hakenut tukea.

– Haemme tukea ja toivomme, että sen myös saamme, sanoo Nordlund Mustreadin haastattelussa.

Ministeriö on budjetoinut tukea varten miljoona euroa kuluvalle vuodelle ja kaksi miljoonaa euroa ensi vuodelle. Vuoden 2017 tuen hakuaika päättyy Mustreadin mukaan 6. marraskuuta.

Yleisen edun kanavalla on velvoitteita, kuten valtakunnallinen peittävyys, ohjelmien tekstitys ja uutis- ja ajankohtaistoiminta. Nordlundin mukaan MTV täyttää jo vaatimukset suurelta osin. Hänen mukaansa muuttuminen yleisen edun kanavaksi tarkoittaisi MTV3-kanavalle 200 000–300 000 euron lisäpanostusta vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Orpo patistaa perussuomalaisia vastuunkantoon: "Pitää ottaa kantaa myös hankaliin kysymyksiin, eikä vastata aina vain maahanmuutto"

Erikoislääkäreitä on koulutettu niin vähän, ettei määrä riitä kaikilla erikoisaloilla edes eläköitymisten kattamiseen – "Aloista huolestuttaa eniten fysiatria"

Postilakon sovittelu jatkuu tänään valtakunnansovittelijan johdolla

Korkein oikeus saa pohdittavakseen visaisen pulman: Onko rikottu kaljapullo hengenvaarallinen teräase vai ei?

KKO ratkaisee, ovatko käräjäoikeuksien kesällä määräämät ajokiellot laittomia vai ei

Joulujuhla vai koulujuhla? Petteri Orpo selitteli viikonlopun somekohua: "Se karkasi siihen erikoiseen kulmaan, jota en tarkoittanut"

Eduskunnassa aloitettiin aktiivimallin hautajaisten vietto – kokoomusta syytettiin täyskäännöksen tekemisestä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.