Muumimukinaisesta uusia rikosilmoituksia

Nettihuijauksia tehtailleesta 30-vuotiaasta yläsavolaisnaisesta on tehty ainakin kaksi uutta rikosilmoitusta sen jälkeen, kun hän sai viime joulukuussa tuomion edellisistä nettipetoksistaan.

Rikosilmoituksen mukaan hän yritti myydä lippuja Oopperan kummitukseen ja saada rahat pian pikasiirto.fi-palvelun kautta.

Toisessa tapauksessa hän myi Marimekon verhoja. Naisesta kiertää varoitusviestejä muun muassa Facebookissa.

Lievän petoksen yritys yksittäisenä tekona ei ole rangaistava, mutta poliisi kertoo seuraavansa, millaista toimintaa nainen jatkaa.

Joulukuussa 2015 hän sai Pohjois-Savon käräjäoikeudessa yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä 80 tunnin yhdyskuntapalvelutuomion 85 petoksesta sekä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Samalla hän menetti rikoksentekovälineen eli tietokoneensa valtiolle mutta vastusti päätöstä ja sanoi, ettei ole riskiä hänen tekemistään uusista huijauksista.

Nainen kauppasi internetissä muumimukeja, astiastoja, verhoja, koristeita ja konserttilippuja, mutta ei koskaan toimittanut tuotteita asiakkaille. Hän teki tuomioon vaikuttaneet nettipetokset lokakuun 2013 ja syyskuun 2015 välisenä aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Muumimukeilla rahaa huijannut nainen sai ehdollisen vankeustuomion

Tuomari etsintäkuulutti pakoilevan muumimukinaisen