Muutostyöt alkoivat Sokoksen kongissa

Sokoksen korttelin kongin muutostyöt on aloitettu Kuopion keskustassa. Rakennustöiden takia katettu käytävä joudutaan töiden edistyessä myös sulkemaan läpikululta.

–Työn tarkempi vaiheistus selviää lähipäivinä. En usko, että työt vielä tällä viikolla vaikuttavat läpikulkuun, osuuskauppa Peeässän vähittäiskaupan toimialajohtaja Juha Riikola kertoo.

Peeässä sai perjantaina rakennusluvan muutostöille. Katettu ulkoilmakäytävä suljetaan ovilla ja se muuttuu lämpimäksi kauppakäytäväksi. Sokos-korttelin palvelut yhdistävän käytävän on tarkoitus olla valmis 1. joulukuuta.

–Se on kunnianhimoinen aikataulu. Haluamme saada sen valmiiksi joulukauppaa varten, Riikola sanoo.

Riikolan mukaan muutostyöt maksavat kaikkiaan 1,7 miljoonaa euroa.

–Hanke siistii keskustaa ja lisää viihtyisyyttä. Kongiin liittynyttä levottomuutta saadaan putsattua pois. Lapsiperheetkin uskaltavat taas liikkua siellä.

Joulukuun alusta kongi on auki vähintään maanantaista lauantaihin kello 7–21.30 ja sunnuntaisin kello 12–18. Muutoin kulkuyhteys torilta Ajurinkadulle on suljettu.

Osa käytävästä muuttuu liike- ja ravintolatiloiksi. Uusia, mutta ennenkin toimineita liikkeitä ovat Sokoksen kioski ja kukkakauppa.

Peeässän ravintolat Rosso, Coffee House ja Hesburger saavat lisää asiakaspaikkoja käytävän puolelta. Torin puolelle rakennetaan uusi terassi, joka on käytössä ensi kesänä.

Torin puoleista julkisivua uusitaan ja rakennus saa uudet lipat ovien ja terassin kohdalle.

Kongi on ollut paikoillaan vuodesta 1966, kun nykyisen osuuskauppa Peeässän rakennukset valmistuivat Torikadun päähän. Kaupunki antoi kesällä luvan asemakaavasta poikkeamiseen, mikä mahdollisti turvattomaksi koetun kongin sulkemisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.