Myllysilta uitetaan Aurajokeen

Turun uuden Myllysillan runko uitetaan ensi yönä Aurajokeen, jos sää sallii. Lähes satametrinen teräsrunko nostetaan pilariensa varaan alkuviikon aikana.

Turun telakalla rakennettu runko nostetaan päätytukien ja kahden siltapilarin varaan todennäköisesti tiistaina.

Kesän aikana runkoon valetaan betoni, ja silta päällystetään. Silta avataan liikenteelle syyskuussa.

Notkahtanut Myllysilta suljettiin viime vuoden toukokuussa. Turkulaiset joutuvat selviämään ilman tärkeää liikenneväyläänsä puolitoista vuotta.

Viisi autosiltaa ylittää Aurajoen Turun keskustan alueella. Myllysilta ja sen viereinen Martinsilta ovat ainoat yksisuuntaiset kolmekaistaiset sillat. Myllysillan ylitti arkipäivisin yli 20 000 autoa viime vuoden maaliskuuhun saakka. Ilmassa oli piinallisen liikennekaaoksen merkkejä, kun Myllysilta suljettiin.

- Oikein onnistuneesti on selvitty. Liikenne sujuu, ja ihmiset ovat fiksuja, katsoo Turun kiinteistöliikelaitosta johtava Jouko Turto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.