Näin hurjaa jälkeä Valio-myrsky on jo saanut aikaan - Katso kuvat

Valio-myrskyn vaikutusalue on laajentunut jo koko Pohjois-Savoon, Pohjois-Savon pelastuslaitos tiedottaa.

Pelastuslaitos koordinoi toimintaa pelastustoimen johtokeskuksesta Kuopiosta ja on yhteydessä sähkölaitoksiin. Tehtävien määrä on tasaisessa kasvussa, painottuen vielä maakunnan länsiosaan. Tuulen suunta on maakunnan yli itään. Puuskissa tuulen nopeus on 21-26 metriä sekunnissa.

Voimakkaat tuulet voivat olla paikallisia, mutta koko maakunnan alueella on nyt yleisesti yli 17 sekuntimetrin tuulenpuuskia. Yksittäisiä tuulivahinkoja alkaa syntyä puuskien ollessa yli 17 metriä sekunnissa ja vahinkoja syntyy laajemmin, kun puuskat voimistuvat yli 25 metriin sekunnissa. Tämän hetken ennuste on että myräkkä jatkuu noin 03:00 saakka.

Kello 20 mennessä Pohjois-Savon pelastuslaitoksella on ollut 75 tehtävää. Sähköttömiä talouksia Savon Voiman verkon jakelualueella 34 500 ja maakunnan alueella Pohjois-Karjalan sähkön jakelualueella noin 2 300.

Vakavilta onnettomuuksia ja henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty. Puita on kaatunut rakennusten päälle, tuuli on repinyt kattopeltejä irti ja rakennustyömailta suojapressuja sekä levittänyt tavaraa teille. Puita on kaatunut tie- ja sähköverkon päälle. Irti päässeitä veneitä on kiinnitetty.

Pelastuslaitos muistuttaa, että sähkölinjoilla olevia vikoja ei saa ryhtyä korjaamaan itse, vaan on soitettava sähköyhtiön vikapäivystysnumeroon. Sähköyhtiöiden häiriötilannesivuilla voi seurata oman alueen tilannetta.

Sähkökatkot saattavat kestää pitkään. Myös veneiden kiinnitykset on syytä tarkistaa ja huolehtia mahdollisten suojapressujen, trampoliinien ja muiden vastaavien ulkotarvikkeiden kiinnityksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Valio-myrsky on aiheuttanut pahaa jälkeä

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.