Näin juhannus vaikuttaa aukioloihin ja aikatauluihin

Juhannus aiheuttaa muutoksia liikkeiden aukioloon ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

Kaupat voivat itse päättää aukiolostaan, ja esimerkiksi K- ja S-ryhmän kaupat ovat pääosin auki läpi juhannuksen. Kauppojen aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella, ja juhannusaattona liikkeet voivat sulkea ovensa normaaliperjantaita aikaisemmin. Kauppakohtaiset tiedot kannattaa tarkistaa kauppojen verkkosivuilta.

Alkot ovat torstaina auki kello 21:een asti. Aattona ne sulkevat ovensa kello 12, ja lauantaina liikkeet ovat kiinni.

Postin omat myymälät sulkevat torstaina ovensa kello 18. Juhannusaattona, juhannuspäivänä ja sunnuntaina myymälät ovat kiinni. Pääposti Helsingissä on kuitenkin auki juhannusaattona kello 12:een asti, ja Joulupukin pääposti napapiirillä kello 9–18 läpi juhannuksen.

Palveluyritysten yhteydessä toimivat Postin myyntipisteet palvelevat juhannuksen aikaan omien aukioloaikojensa mukaan. Postia ei jaeta juhannusaattona.

Julkisessa liikenteessä viikonloppuvuoroja

Kaukojunat ajavat torstaina perjantaivuorot ja aattona lauantaivuorot. Lauantaina aamulla ja aamupäivällä ajetaan sunnuntaivuorot, iltapäivällä ja illalla liikutaan lauantaivuorojen mukaan. Sunnuntaina ajetaan sunnuntaivuorot.

Lähijunaliikenne kulkee torstaina kuten perjantaisin, perjantaina kuten lauantaisin ja lauantaina kuten sunnuntaisin.

Juhannuksena tehdään ratatöitä Helsingin ja Kirkkonummen, Riihimäen ja Tampereen, Luumäen ja Vainikkalan, Kouvolan ja Mäntyharjun sekä Suonenjoen ja Kuopion väleillä. Ratatöiden aikaisia junavuoroja liikennöidään busseilla.

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä ajetaan torstaina perjantaiaikataulujen mukaan, jolloin myös yöliikenne ajetaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Juhannusaattona liikutaan lauantaiaikataulujen, lauantaina sunnuntaiaikataulujen mukaan. Tarkempia pääkaupunkiseudun liikennetietoja voi tarkistaa HSL:n Reittioppaasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.