Näin lakko vaikuttaa Kuopiossa: Finnair peruu lentoja – VR ei anna lisäkapasiteettia Savon radalle

Ilmailualan unionin (IAU) lakkotoimet vaikuttavat perjantaina jälleen mittavasti Finnairin liikenteeseen. Finnair peruu perjantailta yli 90 lentoa eli lähes kolmanneksen kaikista päivittäisistä lennoistaan.

Perumiset koskevat lakon aikana kello 15–19 suurta osaa kotimaan liikennettä ja Euroopan-lentoja. Kuopion-lennoista perutaan kolme lentoa Kuopiosta Helsinkiin sekä kolme lentoa Helsingistä Kuopioon.

Lentoasemalakon aikana kriittisiä maapalveluita ei ole saatavilla tai ne ovat hyvin rajattuja.

Perumisten lisäksi Finnair myös muuttaa joidenkin yksittäisten lentojen lähtöaikoja, jotta ne saadaan operoitua lakkoajan ulkopuolella. Finnair varoittaa, että lakon aikana lennettävien lentojen tarjoilu on hyvin rajallinen, kaukolentoja lukuun ottamatta. Finnair ei ole osapuolena kiistassa.

Lakkotoimien vuoksi peruutetun matkan ostaneet asiakkaat ovat matkaan liittyvien kustannusten osalta eriarvoisessa asemassa. Jos matka joudutaan peruuttamaan lakkotoimien vuoksi eikä asiakkaalle saada järjestettyä korvaavaa lentoa, saa valmismatkan ostanut asiakas peruuntuneen matkansa hinnan kokonaan takaisin matkanjärjestäjältä. Tämän määrää valmismatkalaki.

Jos sen sijaan on ostanut erikseen lentomatkan ja siihen liittyvän majoituksen ja muut palvelut, jäävät matkan peruuntuessa majoitus- ja muut kustannukset matkustajan omalle kontolle.

VR ei juurikaan  pysty helpottamaan perjantaina viikonlopun viettoon lähtevien matkantekoa.

Yhtiö lisää vaunun tai pari perjantaina pääradalla ja Pohjanmaan radalla Helsingin ja Oulun välillä kulkeviin Intercity-juniin. Savon radan liikenteeseen lisäkapasiteettia ei tule.

 

Fakta: Rissalasta jää väliin kuusi lentoa

Kuopiosta Helsinkiin lähtevistä lennoista perutaan AY508 klo 14.35, AY510 klo 18.05 ja AY516 klo 19.40.

Helsingistä Kuopioon saapuvista lennoista perutaan AY507 klo 14.10, AY509 klo 17.40 ja AY515 klo 19.15.

Lennettävät vuorot:

Kuopiosta Helsinkiin lähtevistä lennoista lennetään AY520, AF4871 klo 6.00, AY522, AF4639 klo 7.30, AY504 klo 8.55 ja AY506, AF4878, IB7427 klo 11.35.

Helsingistä Kuopioon saapuvista lennetään AY503 klo 8.30 ja AY505 klo 11.15.

Kellonajat Kuopiosta lähtö- ja Kuopioon saapumisaikoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Presidentti Niinistö vierailulla Nobelin rauhanpalkinnon saaneessa Etiopiassa: Tarvitsemme niitä, jotka antavat arvoa rauhalle

Saako kanan tappaa ja tiikerin vangita? Tutkijat kaipaavat eettistä keskustelua eläimistä peruskouluihin

Postin työehtosopimusneuvottelut jumissa – työtaistelu uhkaa

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Todistaja väärennöksistä: Nämä on digiprinttejä ajalta, jolloin väitetty taiteilija oli jo kuollut

Asiantuntijat haluavat väärennetyn taiteen pois kierrosta – Teoksia ei tuhota, vaan kerätään poliisille

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Etelää myöten on pakastunut – kylmintä oli yöllä Enontekiöllä

Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.