Näin valmistat Entrecote-pihvin mökillä

Osta kaupan lihatiskiltä yli 200 grammaa painava naudan marmorinen Entrecote-pihvi. Pienempi pihvi voi helposti hajota.

-Pidä liha huoneenlämmössä noin tunnin ajan ennen valmistusta.

-Valmistele grilli mahdollisimman kuumaksi. Hiiligrillissä kannattaa pitää vanhat hiilet pesässä ja lisätä uudet entisten päälle. Näin hiilloksesta tulee vahvempi.

-Pyyhkäise pihvin molemmilta puolilta ylimääräinen rasva pois ennen lihan lisäämistä grilliin.

-Jos grillissä on ritilät, kuumenna pihviä mahdollisimman lähellä hiillosta.

-Entrecote paistuu mediumiksi muutamassa minuutissa. Kun pihvin ylöspäin oleva pinta alkaa itkeä eli rasva nousta pinnalle, on kääntämisen aika.

-Toisen puolen valmistumiseen riittää suunnilleen sama aika kuin ensimmäisen.

-Pihvin voi maustaa sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla joko kääntämisten yhteydessä tai grillauksen jälkeen.

Grillausvinkin antoi Lihatukku Veijo Votkinin keittiömestari Tuomo Pelander.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.