Näkemys ulkomaisen työvoiman tarpeesta jakaa puolueita

Puolueiden välillä on selkeitä eroja suhtautumisessa ulkomaisen työvoiman tarpeeseen, selviää STT:n tekemästä kyselystä.

SDP, keskusta ja kokoomus katsovat, että ulkomaista työvoimaa tarvittaisiin jo seuraavan hallituskauden aikana.

KD, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset sen sijaan katsovat, ettei Suomeen ole vielä tarpeellista houkutella ulkomaisia työntekijöitä.

Vihreät ja RKP toteavat lisätyövoiman tarpeen riippuvan talouden suhdanteesta.

Nykyisen lain mukaan elinkeinokeskuksilla on velvollisuus selvittää työntekijöiden saatavuus kotimaisilta työmarkkinoilta ennen ulkomaalaisten palkkaamista.

Erityisen kiperäksi kysymyksen ulkomaisesta työvoimasta tekee se, että kotimaassa on jo valmiiksi noin 250 000 työtöntä.

Puolueet viilaavat kommenttejaan työperäisestä maahanmuutosta tarkalla kädellä, koska kevään eduskuntavaalien taistoa käydään jo nyt.

Samalla poliitikot pelkäävät leimautumista ulkomaalaisvastaiseksi. Varoittavana esimerkkinä on SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma, jonka huhtikuiset kommentit työperäisen maahanmuuton tarpeesta lyövät edelleen kipinää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.