Nämä pikkujutut väsyttävät koiraa enemmän kuin 10 km:n lenkki

Podetko joskus huonoa omaatuntoa siitä, ettei koiran kanssa touhuamiseen ole niin paljon aikaa kuin haluaisit? Virikkeitä kaipaavan lemmikin takia ei kuitenkaan tarvitse lähteä agilityradalle tai ostaa kalliita aktivointileluja.

Savon Sanomat julkaisi nettisivuillaan 10-osaisen temppusarjan, joiden ohjeilla saat hyvin pienellä vaivalla koiraasi uudenlaista aktivointia ja aivojumppaa. Jo sadat lukijat ovat käyneet klikkaamassa temppukouluvideoita Savon Sanomien verkossa. Temppuja ohjaa siilinjärveläinen koirankouluttaja Riikka Hartikainen.

Sarjassa koiraa opetetaan muun muassa koskettamaan kuonollaan haluttuja asioita, kuten valokatkaisijaa, noutamaan lehti, pyyhkimään tassunsa ja pysymään paikoillaan.

–Temput ovat koiralle ajatusta vaativaa leikkiä, mutta niistä voi olla hyötyä esimerkiksi ohitustilanteissa, kodin arjessa ja näyttelyissä, Hartikainen huomauttaa.

Uutta temppua kannattaa harjoitella korkeintaan noin 15 minuuttia kerrallaan, tai kun huomaat koirasi kiinnostuksen herpaantuvan, sillä uuden opettelu vaatii koiralta paljon. Temppuilu siis väsyttää lemmikkiä enemmän kuin pitkä lenkki.

Yleensä kiireisinkin omistaja ehtii harjoittaa pieniä, viiden minuutin temppuiluhetkiä koiransa kanssa vaikkapa illalla tv:n mainoskatkojen aikana.

Anna koirallesi temppuiluiloa ja katso vinkit oheisista videoista:

Osa 1: Ehdollistaminen

Osa 2: Kuononjälkiä kaapinovissa

Osa 3: Näin onnistuu rähisevän koiran ohituskin

Osa 4: Maha maata viistäen

Osa 5: Näin onnistuu lehdennouto

Osa 6: Seisominen ei tulekaan itsestään

Osa 7: Nino heittää yläfemmat

Osa 8: Oikealla on nähtävää

Osa 9: Bailaa koiran kanssa

Osa 10: Siinä on sulle, omistaja!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.