Näyttelijä jatkaa taistelua hotellilaivansa puolesta - Musta Rudolf pysyy kannassaan

Näyttelijä Ismo Apell jatkaa taisteluaan hotellilaivan saamiseksi Kuopioon. Hän pyytää tiedotteessaan Kuopion kaupunkia käyttämään kuntalain pykälää 143 ja panemaan päätös täytäntöön, vaikka se ei olekaan lainvoimainen ja sen myötä antamaan hotellilaivalle sille jo myönnetty paikka Kuopion matkustajasatamaan.

Toisena vaihtoehtona hän esittää, että kaupunki myöntää laivalle uuden sijoituspaikka Kuopionlahdelta Vuorikadun päästä ja rakentaa sinne tarvittavan kunnallistekniikan.

– Kyllä tässä kysytään Kuopion kaupungilta ja rakennelautakunnalta selkärankaa tehdä päätös kuntalain mukaisesti, jotta yrittäjä pääsisi yrittämään perusteettomasta valituksesta huolimatta.

Hotellilaivan sijoittamista matkustajasatamaan vastustaa kiinteistöosakeyhtiö Musta Rudolf, joka on valittanut asiasta Kuopion hallinto-oikeuteen.

Osapuolet yrittivät sovitella asiaa kaupungin lakimiehen koolle kutsumissa neuvotteluissa maaliskuun lopulla. Musta Rudolf pysyi kuitenkin kannassaan, eikä aio vetää valitustaan pois hallinto-oikeudesta. Sen edustajat muun muassa arvelevat, että satamaan aiottu uusi aallonmurtaja, jonne laiva olisi tarkoitus siirtää myöhemmin, ei ole valmis kolmen vuoden päästä, minkä vuoksi laiva on kiinteistön edessä pidempään kuin nyt on puhuttu. Musta Rudolf vastustaa laivan sijoittamista Koljonniemenkadun kohdalle myös parkkipaikkojen takia.

– Markkina-alueena Kuopion satama on ehdottomasti Saimaan paras, Apell toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa ainoa valopilkku episodissa on se, että Iisalmi on suhtautunut hankkeeseen myönteisesti.

– Tiukan paikan tullen laiva viedään Iisalmeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Musta Rudolf valitti Ismo Apellin hotellilaivasta: "Onko ajettava käsi lipassa ohi Kuopion?"

Musta Rudolf kampeaa Ismo Apellin hotellilaivaa pois

Apellin laivalle järjestyi paikka satamaan

Ismo Apellin hotellilaiva saamassa luvan

Näyttelijä Ismo Apellin hotellilaiva uhkaa kariutua Kuopiossa

Ismo Apell tuo hotellilaivan Kuopion satamaan