Naantali saa nollan euron setelin – hintaa viisi euroa

Naantalin kaupunki saa nollan euron keräilysetelin, kertoo Visit Naantali. Setelissä on kuvat Kultarannasta ja Naantalin kylpylästä.

Nollasetelit ovat nimensä mukaisesti vaihtoarvoltaan arvottomia. Niitä painetaan 5  000 kappaletta, ja niitä voi ostaa viiden euron hintaan.

Setelit on painettu eurosetelipaperille, ja niissä on oikeiden seteleiden turvatekijät, kuten hologrammit ja vesileimat.

Ensimmäinen suomalainen nollaseteli julkaistiin vuonna 2017 Suomen Rautatiemuseon ja Hyvinkään kaupungin yhteistyössä. Myös monilla muilla kaupungeilla ja muun muassa Ähtärin pandoilla ja suopotkupallon MM-kilpailuilla on omat nollasetelinsä.

Nollaseteleitä valmistetaan Euroopan keskuspankin myöntämällä yksinoikeudella ranskalaisessa setelipainossa. Nollaseteleitä on painettu vuodesta 2015 alkaen.

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.