Naapuri havaitsi tulipalon - jo kolmas vakava rivitalopalo

Rivitaloasunnon naapuri kuuli outoa rapinaa Vieremän keskustassa sijaitsevassa rivitalossa maanantaina iltapäivällä. Hän meni katsomaan ulos, mistä ääni tulee.

Naapuri huomasi yhden rivitaloasunnon olevan tulessa, sillä asunnosta tuli savua. Outo ääni johtui tulen etenemisestä asunnossa. Naapuri hälytti paikalle apua hätänumerosta.

Paikalle Mutkatielle tullut palokunta löysi palamaan syttyneen asunnon asukkaan, 67-vuotiaan vieremäläisen miehen, menehtyneenä. Hänen auttamisekseen ei ollut enää mitään tehtävissä.

Palo tuhosi yhden asuinhuoneiston pahoin, mutta palo- ja sammutusmiehet estivät palon ja savun leviämisen muualle rakennukseen. Palovahingot rajoittuivat päätyasuntoon.

Talossa oli kaikkiaan kolme huoneistoa, jossa yhdessä ei oltu palon aikaan kotona.

Palaneen huoneiston asukkaan tiedettiin aiemmin iltapäivällä olleen puhelimessa, joten palo oli syttynyt puhelun ja palon havaitsemisen välillä joskus kello 14:n tienoolla. Palon syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä.

Vieremän tulipalo oli jo kolmas vakava rivitalopalo Pohjois-Savossa noin kuukauteen. Aiemmin talvella Siilinjärven Toivalan palossa menehtyi yksi mies. Sen jälkeen Nilsiässä tuhoutui rivitalo täysin. Siinä palossa ei sattunut henkilövahinkoja.

Kaikki kolme paloa ovat olleet erilaisia eikä niiden syttymissyissä tiedetä olleen yhtäläisyyksiä.

Rivitalossa tulipalo - yksi ihminen löytynyt kuolleena