Nainen Sellossa: Olisin mennyt Prismaankin, jos olisi ollut auki

Vuodenvaihteen verilöylyn näyttämö, kauppakeskus Sello Espoossa, avasi ovensa kauniina pakkasaamuna lauantaina. Päällepäin torstain kauhuista muistuttivat vain Prisman ikkunan viereen jätetyt kukat ja kynttilät.

Liikkeistä kaikki Prismaa lukuun ottamatta olivat auki tavalliseen tapaan, kertoi kauppakeskuksen johtaja Matti Karlsson. Prisman oviin kiinnitetyissä lapuissa luki, että sekin avaa ovensa maanantaina.

Sellossa oli lauantaiaamuna hiljaista, mikä ei työntekijöiden mukaan poikkea tavallisesta. Karlsson odotti kuitenkin kymmeniätuhansia asiakkaita saapuvaksi päivän mittaan.

Paikalla oli lauantaina tavallista enemmän vartijoita, mutta muuten turvatoimet olivat ennallaan. Moni STT:n haastattelemista asiakkaista ja työntekijöistä kertoi olevansa järkyttynyt torstain tapahtumista, mutta kukaan ei sanonut varsinaisesti pelänneensä paluuta Selloon.

- Olisin saattanut piipahtaa Prismaankin, koska siellä on halvempaa lastenruokaa. Nyt piti ostaa muualta, sanoi lapsen kanssa liikkunut Johanna Korhonen.

Korhonen oli itsekin töissä Sellossa tragediapäivänä. Hän sanoi, että tapahtumat ovat pyörineet mielessä.

- Aika järkyttävää, että joku lähtee omia yksityisasioitaan levittelemään niin, että siitä tulee ulkopuolisia osalliseksi. Koskaan noita ei voi ehkäistä. Ihmiset on, mitä ne on. Se oli joka tapauksessa yksittäistapaus.

Hänen mielestään lainsäädäntöä tai yleisten paikkojen turvatoimia ei tarvitse kiristää.

- Silloin mennään takaisin holhousyhteiskuntaan, mikä ei varmaankaan ole koko yhteiskunnan kannalta hyvä ratkaisu.Tarja Virolainen puolestaan sanoi, että päätti tulla Selloon, koska elämän täytyy jatkua. Prismaan hän ei olisi mennyt, vaikka se olisi ollut auki.

- En varmaan vielä olisi mennyt. Kyllä se sen verran järkyttävää oli. Selloon piti tulla, koska tämä on meidän kauppapaikka. Pakko jatkaa elämää, eikä tekijäkään ole enää elossa, Virolainen perusteli.

Legessa Fisseha ja Samson Tadesse kertoivat, että kauppakeskussurmat järkyttävät ja surettavat. Kumpaakaan ei kuitenkaan arveluttanut tulla Selloon.

- Ei todellakaan. Teon syyt olivat mielestämme henkilökohtaiset, eikä sellaisia voi hallita. Vastaavaa voi tapahtua milloin vain, missä vain, Tadesse sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

S-ryhmän kaupat hiljenivät uhrien muistoksi

Sellon tragedia ei saa lisätä rasismia